Η ομιλία-χαιρετισμός του Μιχάλη Ρεΐση προς τον υπ. Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Η ομιλία-χαιρετισμός του Μιχάλη Ρεΐση προς τον υπ. Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, ως εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Ένωσης Καρπάθου, σας καλώς ορίζω και εγώ με την σειρά μου στο όμορφο νησί μας. Εκ μέρους όλων των Καρπαθίων θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή συνάντηση, παρόλο που το ταξίδι σας αφορά σε προσωπικούς λόγους.

Προσωπικά εκτός από Δημοτικός σύμβουλος είμαι και επιχειρηματίας του Τουρισμού στο νησί. Αντιπροσωπεύω ως τοπικός πράκτορας την TUi group εδώ και 8 χρόνια. Από φέτος και το Αpollo μέλος του ομίλου Der Touristiκ Nordic, το μεγαλύτερο σε αφίξεις Σκανδιναβικό πρακτορείο του νησιού!

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, γνωρίζω εκ των έσω, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες μου στον Τουρισμό. Τόσο η κ Έπαρχος, όσο και ο κ Δήμαρχος και οι συνάδελφοι μου με κάλυψαν στα περισσότερα. Άλλωστε είχαμε και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση και ανταλλάξαμε πρόσφατους προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις οι οποίες θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του Τουρισμού στο νησί μας.

Η Κάρπαθος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανοδική πορεία στην ανοικοδόμηση των καταλυμάτων και κατά συνέπεια των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό, σε τέτοιο σημείο, που η ζήτηση να ξεπερνάει τα νούμερα προσφοράς όσον αφορά στις διαθέσιμες κλίνες. Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω την παρέμβαση σας για ευκολότερη και μεγαλύτερη σε ποσοστό χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί αλλά και για την διευκόλυνση των επιχειρηματιών στην ανεύρεση προσωπικού εργασίας, ίσως με κάποιο επιπρόσθετο επίδομα στους εργαζομένους που επιλέγουνε τα ακριτικά νησιά για να εργαστούν ή με την αδειοδότηση για νόμιμη πρόσληψη προσωπικού προερχόμενου απο χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα μεγάλο πρόβλημα των ημερών στις δουλειές μας είναι ο υψηλός Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και η ραγδαία αύξηση της αξίας των καυσίμων, την στιγμή που όλες οι υπογεγραμμένες συμφωνίες των επιχειρηματιών με τα γραφεία του εξωτερικού είναι βάσει των δεδομένων του προηγούμενου έτους.

Ακόμη ένα καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, κ. Υπουργέ, ειναι η χαμηλής ποιότητας ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και η χωρίς προγραμματισμό αεροπορική συγκοινωνία σε συνδυασμό με το πανάκριβο αντίτιμο εισιτηρίου και της χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών και εγκαταστάσεων του διεθνούς αερολιμένα μας.

Τέλος θα σας παρακαλούσα ως πρώην υπουργός υγείας να παρέμβετε στα θέματα του νέου μας νοσοκομείου ώστε να τοποθετηθεί άμεσα διοικητής, να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα ώστε να λειτουργήσει σαν σύγχρονο νοσοκομείο .

Για να μην σας κουράσω άλλο , όπως ακούτε, τα προβλήματα μας είναι πολλά και έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών. Εύχομαι να παρέμβετε σε αυτά και να συμβάλλετε ώστε να βρεθούν λύσεις στα περισσότερα.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας και σας ευχόμαστε καλή διαμονή!