Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κάσου, (ΚΟΔΕΔΗΚ) πιστοποιημένο μέλος του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπ. Πολιτισμού

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κάσου, (ΚΟΔΕΔΗΚ) πιστοποιημένο μέλος του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπ. Πολιτισμού

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΟΔΕΔΗΚ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το πρώτο βήμα έγινε και η συγκίνηση μας είναι μεγάλη!

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κάσου, (ΚΟΔΕΔΗΚ) της οποίας ένα από τα βασικά αντικείμενα είναι ο Πολιτισμός, είναι και με σφραγίδα πλέον πιστοποιημένο μέλος του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η αίτησή μας έγινε αμέσως δεκτή από την αρμόδια διεύθυνση κι έτσι έχουμε πια το δικαίωμα να υποβάλλουμε επίσημες προτάσεις για την εξασφάλιση της αιγίδας ή της επιχορήγησης πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων.

Έτσι λοιπόν το νησί μας, ειδικά αυτή τη σημαντική –ιστορικά- χρονιά μπαίνει στον «χάρτη» των επίσημων φορέων που θα δραστηριοποιηθούν για την προβολή της ιστορίας, της τέχνης και της λαογραφίας μας.

Ήδη, εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων, καταθέσαμε την πρώτη πρότασή μας για το φετινό καλοκαίρι που αφορά ένα πενθήμερο φεστιβάλ με τίτλο «Κάσος, ένα νησί- πέντε πελάγη», με στόχο να διεξαχθεί τις πρώτες μέρες του Αυγούστου με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, συγγραφέων, μουσικών , εκπαιδευτικών και των παιδιών του νησιού μας.

Θεωρούμε αναγκαίο σ’ αυτήν μας την προσπάθεια να έχουμε στο πλευρό μας όλους τους Κασιώτες και το συμβούλιο της ΚΟΔΕΔΗΚ είναι πάντα «ανοιχτό» για ιδέες και προτάσεις που μπορούν ν’ αξιοποιηθούν στο μέλλον.

Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και είμαστε έτοιμοι να μη χάσουμε τις ευκαιρίες. Η ίδρυση της Κινηματογραφικής Λέσχης, η δημιουργία της Ομάδας Ανάγνωσης, ο εκσυγχρονισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η προσπάθεια εξασφάλισης υπαλλήλου, δίνουν στην ΚΟΔΕΔΗΚ ό, τι χρειάζεται για να γίνει ένα ισχυρό ΝΠΙΔ.

Το μέιλ για την επικοινωνία μας είναι kodedhkasou@gmail.com και σύντομα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες μας.