Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα στη διοίκηση της ΔΕΗ για τα κριτήρια εντοπιότητας στις προσλήψεις

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα στη διοίκηση της ΔΕΗ για τα κριτήρια εντοπιότητας στις προσλήψεις

Με μια τεκμηριωμένη παρέμβαση προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γεώργιο Στάσση, και με την ξεκάθαρη δήλωση ότι « οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται» , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας έθεσε το ζήτημα του κριτηρίου εντοπιότητας στις προσλήψεις για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Ο Μάνος Κόνσολας  αναφέρει ότι  το κριτήριο της εντοπιότητας δεν αποτελεί χαριστική ρύθμιση, υπήρξε δέσμευση διαδοχικών κυβερνήσεων αλλά και διοικήσεων της εταιρείας , στην διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Παράλληλα αναφέρεται με στοιχεία σε δύο περιπτώσεις που τεκμηριώνουν την παρέμβαση του:

1ον) Στην απάντηση που είχε δώσει ο τότε Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ στον ίδιο τον κ. Κόνσολα που είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Σε αυτή την απάντηση αναφέρεται ρητά ότι : «Για την περαιτέρω στελέχωση του εργοστασίου στη Νότιο Ρόδο η ΔΕΗ ΑΕ θα προχωρήσει σε:

– Νέα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη τακτικού προσωπικού με κριτήρια και εντοπιότητας, μετά τον ακριβή προσδιορισμό των τελικών αναγκών του νέου Σταθμού…».

2ον) Σε προκήρυξη που εξέδωσε η ΔΕΗ , πρόσφατα, για την πρόσληψη 47 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στη ΔΕΠΑΝ/ΑΗΣ Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, όπως αναγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη, κατατάσσονται σε πίνακες κατά ειδικότητα με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας. 

Ο κ. Κόνσολας ζητά υπεύθυνη ενημέρωση από την διοίκηση της ΔΕΗ και καταλήγει:

« Οι πολίτες της Ρόδου δεν διεκδικούν τίποτα άλλο από αυτά που δικαιούνται.

Δηλαδή, την εφαρμογή των δεσμεύσεων για να ισχύσει το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, αλλά και την εφαρμογή όσων ισχύουν και για άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Ηράκλειο Κρήτης, στις οποίες οι προκηρύξεις θέσεων έχουν συμπεριλάβει το κριτήριο της εντοπιότητας.

Οι  δεσμεύσεις , σε διοικητικό και ηθικό επίπεδο, πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο».