Κόνσολας στο Sky Rodos: "εκτιμώ ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την κάλυψη της γραμμής Καρπάθου Κάσου"

Κόνσολας στο Sky Rodos: "εκτιμώ ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την κάλυψη της γραμμής Καρπάθου Κάσου"

«Οι άνθρωποι της Δωδεκανήσου μένουν στην περιοχή και  κρατούν Θερμοπύλες. Αναδεικνύουν την ελληνικότητα των νησιών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία»Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Sky σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μάνος Κόνσολας με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις της γειτονικής χώρας Τουρκίας.

Σε ερώτηση για την κάλυψη της γραμμής Καρπάθου Κάσου ο κ. Κόνσολας τόνισε πως ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη :

«Επειδή εκτιμώ ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία πρότεινα να καλυφθεί στο διάστημα που μεσολαβεί μετά τη λήξη της σύμβασης του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»  η γραμμή με ανάθεση του έργου για την εκτέλεση δρομολογίου τρεις φορές την εβδομάδα σε κάποια εταιρεία  μέχρι να βρεθεί ο ανάδοχος. Θέλω να πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα προβλήματα του καλοκαιριού»

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαχτσελί πως τα Δωδεκάνησα είναι τουρκικά ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Ο κ. Μπαχτερλί μπορεί να λέει οτιδήποτε . Εμείς μέσα από το Διεθνές Δίκαιο τις Διεθνείς Συνθήκες και την ελληνικότητα δίνουμε το μήνυμα. Εμείς θέλουμε σε αυτή τη γωνιά της γης να υπάρχει ειρήνη και συνεννόηση.   Θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη και αυτό  καλό είναι να τα καταλάβουν και οι κυβερνώντες στην Τουρκία».

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συναντήλιψης που υπεγράφη για την ΕΤΑΙ. ΠΡΟΦΥ. ΚΑ.

«Η επιτυχία είναι ότι άνθρωποι που ασχολήθηκαν πάνω από 20 χρόνια   με αυταπάρνηση στην πυροσπροστασία στην πρόληψη φυσικών καταστροφών  δίνουν ένα βροντερό  παρόν στη Ροδο και τα Δωδεκάνησα μέσα από την ΕΤΑΙ ΠΡΟ.ΦΥΚΑ .  Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια και την  ευγνωμοσύνη μου για τη λειτουργία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια.  Θα έπρεπε η  πολιτεία  να αναγνωρίσει  την παρουσία της χρόνια τώρα  και να μην δημιουργεί προσκόμματα ή  αναχώματα στη λειτουργία της . Αυτό αναγνώρισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής . Μετά από πολύμηνη συνεργασία φθάσαμε με τον δήμαρχο Ρόδου και  πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Αντώνη Καμπουράκη στην υπογραφή του μνημονίου και στην ουσία αναγνωρίζεται η λειτουργία της δομής και η αναγκαιότητα της για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Οι υπόλοιπες διαδικασίες είναι τυπικές γραφειοκρατικές.

Σε ερώτηση αν τώρα  η εταιρεία εντάσσεται στο δυναμικό του  Δήμου Ρόδου ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Υπάρχουν μηχανήματα οχήματα τεχνογνωσία  και ανθρώπινο δυναμικό που δουλεύουν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η δομή  θα συνεχίσει να λειτουργεί και η χρηματοδότηση της θα είναι από τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού και άλλους φορείς και πολλές φορές  χωρίς ενίσχυση από  το κεντρικό κράτος»

Ο κ. Κόνσολας δήλωσε πως στο  προσεχές χρονικό διάστημα θα έρθει η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής  στη Ρόδο για να συνεχιστεί η συνεργασία.

5.10.2022

πηγή skyrodos.gr