Η Κάρπαθος στην ομιλία του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στη Βουλή

Η Κάρπαθος στην ομιλία του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στη Βουλή

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στη Βουλή για το σχέδιο νόμου για μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο της πατρίδας μας ανέφερε και την μισή  καταγωγή του!  Την Κάρπαθο! Μάλιστα τόνισε ότι:

“Όλοι μέσα στην Αίθουσα πιστεύω ότι καταλαβαίνουμε και αναγνωρίζουμε τον εθνικό ρόλο, την εθνική σημασία, την οποία έχει η στήριξη των νησιών και των νησιωτών μας, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά τα οποία έχει, τα οικονομικά χαρακτηριστικά τα οποία έχει και, αν θέλετε, το αίσθημα δικαίου. Διότι αυτό λέει το Σύνταγμα, ότι όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι ο ένας με τον άλλον. Και δεν πρέπει οι νησιώτες, όπως και αυτοί οι οποίοι μένουν σε ορεινές περιοχές της χώρας μας να αισθάνονται ότι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους.”

Απόσπασμα από το κείμενο της ομιλίας του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου:

Είπε ο κ. Σαντορινιός -και θα τον διαψεύσω, γιατί θα μιλήσω περισσότερο ως Βουλευτής, αν και η μισή μου καταγωγή είναι από τα Δωδεκάνησα, από την Κάρπαθο, αλλά είμαι και Βουλευτής, ο οποίος έχω και τόσα νησιά στην εκλογική μου περιφέρεια- το εξής. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, κύριε Σαντορινιέ. Αν πάτε στην Αίγινα, υδροφόρες υπάρχουν ακόμη, που λέτε ότι δεν υπάρχουν υδροφόρες. Υπάρχουν στην Αίγινα, εδώ απέναντι, στο πιο κοντινό νησί.

Οι υδροφόρες συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλά μέρη. Και μας είπατε ότι δεν υπάρχουν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι ότι αυτά τα τρία χρηματοδοτικά εργαλεία, όχι μόνο το Πρόγραμμα ΝΕΑΡΧΟΣ, το οποίο θα βοηθήσει καταλυτικά στην καλύτερη διαδικασία, σε ό,τι έχει να κάνει με τις άγονες γραμμές. Ανοίγω πάλι μια παρένθεση. Οι άγονες γραμμές ήταν 90 εκατομμύρια. Το έχουμε φτάσει στα 130 εκατομμύρια. Φέτος, θα δώσουμε 138 εκατομμύρια.

Ξανανοίγω και δεύτερη παρένθεση, αν θέλετε. Πείτε ένα «μπράβο», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν υπάρχει νησί, το οποίο να είναι αποκομμένο. Δεν υπάρχει ούτε ένα νησί.

Εγώ μπορώ να σας πω παραδείγματα επί Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα Κύθηρα, που είναι στην εκλογική μου περιφέρεια και αυτά, για πάνω από έξι μήνες δεν είχαν σύνδεση, με τον Πειραιά.

Σήμερα, μέσα στην πανδημία δεν υπάρχει ένα νησί το οποίο να είναι αποκλεισμένο. Ούτε ένα νησί δεν είναι αποκλεισμένο. Αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό, κάτι σοβαρό, το οποίο έχει συντελεστεί;

Μας ρωτάτε, πού θα βρούμε τα λεφτά. Αναφέραμε το Παρακαταθηκών και Δανείων, ευρωπαϊκούς, κοινοτικούς πόρους, το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από πού αλλού θα βρούμε τα λεφτά; Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βρούμε τα λεφτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», όπως σας έχουμε πει ξανά στο παρελθόν.

Εσείς, όμως, μας λέτε να σας πούμε τώρα τα ποσά, όταν τώρα φτιάχνουμε τα εργαλεία για να μπορέσουμε να το κάνουμε. Ήσασταν τόσο τελειομανείς άραγε; Είπατε για ωραίους τίτλους. Να σας θυμίσω τους δικούς σας τίτλους; Να σας θυμίσω ποια ήταν η προσφορά σας στα νησιά; Να σας θυμίσω ποιοι αύξησαν 10% με το καλημέρα τον φόρο στα εισιτήρια; Να σας θυμίσω, ποιοι αυτή τη στιγμή το έχουν καταργήσει; Να σας θυμίσω ποιοι δεν έδωσαν μάχη και χάθηκαν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ; Και προσπαθούμε εμείς σε αυτούς -δυστυχώς, μόνο σε αυτούς- οι οποίοι έχουν σηκώσει το βάρος το μεταναστευτικού και έχουμε αποκαταστήσει αυτήν την αδικία. Άλλες κυβερνήσεις το έκαναν; Εσείς δεν ήσασταν αυτοί οι οποίοι είχατε δώσει αυτά τα αποτελέσματα;

Μήπως είναι λάθος το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας, για να στηρίξουμε τις πολύ μικρές, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις στα λειτουργικά τους κόστη, για να μπορέσουν να είναι βιώσιμες και ανταγωνιστικές; Αν θα εγκριθούν τα χρήματα μέσα από αυτό το πρόγραμμα, εκεί θα πάνε, για να μην κλείσουν αυτές οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ή μήπως δεν είναι σημαντικό το Ταμείο Θαλάσσιας και Γαλάζιας Οικονομίας, για να επενδύσουμε στην καινοτομία, τη ναυπηγική, να μπορέσουμε να επενδύσουμε στο περιβάλλον; Πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες και όρους για να μείνουν οι νησιώτες στα νησιά τους; Πώς θα μπορέσουμε να πείσουμε Έλληνες πολίτες να πάνε στα νησιά και να εργαστούν, να επενδύσουν; Αυτή θα είναι η επιτυχία του προγράμματος. Εκεί θα κριθεί εάν το πρόγραμμα είναι επιτυχημένο ή όχι, όταν θα οδηγήσει οι Έλληνες από τις πόλεις να ξαναγυρίσουν στα νησιά τους, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα πράγματα τα οποία υπάρχουν στο νομοσχέδιο. Θα αδικήσω τους ήρωες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι έχουν καταφέρει να μειώσουν σε ένα ποσοστό 85% τις ροές των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας, όπου υπάρχουν διαδικασίες για να μπορέσουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε γραφειοκρατικά προβλήματα και απαραίτητες διαδικασίες, για να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες στα τμήματα προμηθειών, ούτως ώστε να μην ζήσουμε φαινόμενα και καταστάσεις, να μην μπορεί να κινηθεί το φουσκωτό ή το πλωτό του Λιμενικού επειδή δεν έχει καύσιμα, να μην ζήσουμε τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις που δεν υπήρχαν ανταλλακτικά και ήταν στάσιμα και ήταν σταματημένα όλα τα οχήματα και όλα τα μέσα του Λιμενικού. Τα έχουμε ζήσει. Όλοι τα έχουμε ζήσει αυτά στις περιφέρειές μας, τις περιοχές μας. Έπαιρνες τηλέφωνο το Λιμεναρχείο και έλεγες: «Γιατί δεν φεύγει το φουσκωτό να κάνει τον έλεγχο;», και σου απαντούσαν: «Δεν έχουμε καύσιμα». Αυτή δεν ήταν η απάντηση;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θέλω να προχωρήσω γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο. Θα ήθελα να σταθώ, όμως, σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα πλοηγών.

Είναι κάτι καινούργιο το οποίο γίνεται ή εξυπηρετούμε, όπως λέτε, άλλα συμφέροντα; Η πραγματικότητα ποια είναι; Ισχύει στις περισσότερες χώρες και στα περισσότερα λιμάνια η εξαίρεση, το πιστοποιητικό εξαίρεσης;

Και μιλάτε για την Πλοηγική Υπηρεσία που και εσείς, κύριε Σαντορινιέ, γνωρίζετε, αλλά και ο κ. Δρίτσας, γιατί παρακολουθείτε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τι κατάσταση υπάρχει.

Κι εμείς είμαστε εδώ για να προστατέψουμε όλη αυτήν την ιστορία και δεν κοιτάζουμε, όπως λέτε, πώς να την ιδιωτικοποιήσουμε, γιατί αν θέλαμε να την ιδιωτικοποιήσουμε, δεν θα προσλαμβάναμε καινούριο κόσμο ούτε θα μπαίναμε στη διαδικασία να φέρουμε αυτές τις νέες πλοηγίδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δίνεται μια ευκαιρία, δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνω να μιλήσω για το άρθρο 25. Εμείς καταργήσαμε ένα άρθρο γιατί θα καταδικαζόμασταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έναν νόμο που τον είχατε φέρει από το 2017 και δεν το είχατε εφαρμόσει μέχρι το 2019 που φύγατε.

Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι σε τόσο κρίσιμα ζητήματα δεν πρέπει να χωρούν μικροπολιτικές λογικές. Έχουμε πληγωθεί πάρα πολύ και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να μας δοθεί η ευκαιρία βάζοντας μπροστά τον ρεαλισμό και την ανάγκη την οποία έχει η χώρα να πάμε μπροστά.

Αφήστε, λοιπόν, τις ιδεοληψίες και ελάτε να δουλέψουμε όλοι μαζί.