Κρίση στον δήμο Καρπάθου. Ο Δεκαπενταύγουστος των συσκέψεων και οι τρεις δρόμοι του κ. Νισύριου

Κρίση στον δήμο Καρπάθου. Ο Δεκαπενταύγουστος των συσκέψεων και οι τρεις δρόμοι του κ. Νισύριου

 

Είναι ο πρώτος δεκαπενταύγουστος της Καρπάθου, εκτός εκλογών, που βρίσκει το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο.

Συσκέψεις παρατάξεων, κουβέντες στα καφενεία και στους δρόμους κι όλοι με την ίδια αγωνία – απορία. Θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε; Θα τα βρουν οι τρεις παρατάξεις; Ο δήμος άμεσα, αν είναι δυνατόν αύριο, να αφήσει πίσω το παρελθόν;

Τρεις δρόμοι ανοίγονται μπροστά και είναι στο χέρι του δημάρχου κ. Νισύριου να τραβήξει έναν από αυτούς.

Ο πρώτος, που μέχρι αυτή τη στιγμή φαίνεται επικρατέστερος, να καλέσει επίσημα τις άλλες δυο παρατάξεις, ΑΠΕΚ  και Κάρπαθος – Νέα Αρχή και να να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση πρέπει και να τα βρουν κι επειδή πρόκειται για πολιτική κουβέντα, που θα περιέχει και θέματα εγγυήσεων και διασφάλισης της κάθε παράταξης, ας μην αποκλείσουμε ακόμη και το ναυάγιο.

Στον δεύτερο δρόμο, ο κ. Νισύριος μπορεί να δώσει τη μάχη με ίδιες δυνάμεις, να τοποθετήσει εργαζόμενους επικεφαλής και να πορευτεί για κάποιο διάστημα έτσι, ελέγχοντας ο ίδιος την πορεία και τις πιο μικρής λεπτομέρειας. Σε αυτήν τη περίπτωση τα ρίσκα είναι πολλά, αλλά υποθετικά θα μπορούσε γίνει.

Τέλος υπάρχει και η λύση της αποχώρησης του κ. Νισύριου. Και να ανοίξει ο δρόμος για εσωτερικές ζυμώμεις στην παράταξη του. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα το θεωρούμε κάτι απίθανο, αφού για τον δήμαρχο είναι πια προσωπικό στοίχημα η επιτυχία της επόμενης ημέρας.

Όλοι πάντως περιμένουν το επίσημο κάλεσμα του κ. Νισύριου προς τους κ.κ. Κατσάνη  και Τσαμπουνιεράκη. Μετά από τη συνάντηση τους θα φανεί ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά.