Απεγκλώβισαν από τη Λάστο 4 νέους και ένα παιδί

Απεγκλώβισαν από τη Λάστο 4 νέους και ένα παιδί

φωτογραφία Μανώλης Κοντονικόλας

Μια περιπέτεια με αίσιο τέλος έζησαν 4 νέα παιδιά, δυο αγόρια και δυο κορίτσια, περίπου 25 ετών και μαζί τους ένα παιδί 4 ετών, το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, στη περιοχή της Λάστου.

Όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Γιάννης Λυριστής, οι νεαροί είχαν ανέβει στο βουνό, όπως έκαναν και αρκετοί κάτοικοι της Καρπάθου, αψηφώντας τις απαγορεύσεις για να χαρούν το χιόνι. Όμως δεν υπολόγισαν την “Μήδεια”.

 

Τα πέντε άτομα εγκλωβίστηκαν από την κακοκαιρία και τη σφοδρή χιονόπτωση και ειδοποίησαν στις 17.30 το 112, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια από την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

 

Ο Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Μπαλάτσης, ο Πυραγός Δημήτρης Αϊβάτογλου και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής. Με την Αστυνομία να έχει πάρει θέση στο ύψος της Βωλάδας.

Με ένα βαρύ μηχάνημα, ένα γκρέιτερ του Δήμου, άνοιξαν δρόμο και λίγο μετά τις 20.30 οι νέοι εντοπίστηκαν σε έναν γειτονικό στάβλο που είχαν καταφύγει.

Μια πραγματικά δύσκολη επιχείρηση στη Λάστο. Στα 800 μέτρα υψόμετρο με 30 πόντους χιόνι και με θερμοκρασία -7 °C ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αξίζει το μπράβο στην ομάδα που τα κατάφερε.