"Νέα Υόρκη-Τόκιο 73 μερόνυχτα!" Ο καπετάν Νίκος Ιωαννίδης θυμάται

"Νέα Υόρκη-Τόκιο 73 μερόνυχτα!" Ο καπετάν Νίκος Ιωαννίδης θυμάται

Σήμερα Παρασκευή, 9 Ιουλίου, ο αέρας λυσσομανούσε κι θάλασσα είχε γεμίσει…προβατάκια. Αν όμως έχεις δουλειές στα Πηγάδια τότε ο καιρός αυτός σε βοηθά να σταθείς στην πρωτεύουσα του νησιού μια στάλα παραπάνω. Αφού δε σκας από τη ζέστη. Μια στιγμή ανάσας κι ο δρόμος με έβγαλε στο “Αστέρι”, το καφέ του φιλόξενου και πάντοτε χαμογελαστού Θέμη Νισύριου.

Στο μέσα-μέσα τραπέζι καθόταν ο καπετάν Νικόλας Ιωαννίδης με τον καθηγητή Θεοχάρη Χαροκόπο. Κι δυο συνταξιούχοι, από εκείνους που έχουν αμέτρητες ιστορίες να διηγηθούν. Φτάνει μια στιγμή να χασομερήσεις  δίπλα τους, για να βρεθείς ακόμη και στην προπολεμική Κάρπαθο και να μάθεις την ιστορία του νησιού.

Η κουβέντα κινήθηκε γύρω από τον καιρό, μάλιστα λέγαμε για το νέο πλοίο το PAROS JET και τις απίστευτες ταχύτητες που πιάνει. Εκεί πάνω ο καπετάν Νίκος θυμήθηκε το πιο μακρύ μπάρκο που έχει κάνει. Από τη Νέα Υόρκη για το Τόκιο, στην Ιαπωνία. Χρειάστηκαν 73 μερόνυχτα μέσα σε ένα φορτωμένο με σίδερα λίμπερτυ για να φτάσουν στον προορισμό τους!

Το πλοίο λεγόταν ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ και ήταν ιδιοκτησίας του Γουλανδρή κι είχε καπετάνιο τον Ανδρειώτη Δημήτριο Ρεμούνδο. Μάλιστα σε μια κακοκαιρία το βαπόρι αντί να πηγαίνει μπροστά τραβούσε προς… τα πίσω. Ο καπετάν Νίκος θυμόταν ότι προς το τέλος του ταξιδιύ οι ναυτικοί είχαν αγριέψει και απέφευγαν να μιλούν ο ένας με τον άλλον!

Αυτά έχουν οι πρωινές βόλτες στα Πηγάδια. Αν δεν χαθείς στα θέματα της καθημερινότητας τότε θα πετάξεις προς τα πίσω! Κανείς δε μπορεί να προβλέψει που θα σε βγάλουν ετούτα τα ταξίδια του μυαλού!