Μανώλης Γεραπετρίτης. Ο Καρπάθιος «Δικαστής», που μοιράζει βραβεία και «ποινές» αγάπης

Μανώλης Γεραπετρίτης. Ο Καρπάθιος «Δικαστής», που μοιράζει βραβεία και «ποινές» αγάπης

 

 

του Μανώλη Δημελλά

Γνωστός για το μπρίο, το χαμόγελο και κυρίως την θετική του ενέργεια, ο Καρπάθιος ηθοποιός Μανώλης Γεραπετρίτης τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει, κερδίζει με σκληρή δουλειά και ήθος όλο και περισσότερους φίλους.

Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεσμένος από τα Κορφιάτικα βραβεία, και απένειμε τα βραβεία «Μαρία Αλκαίου». Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο Πρόεδρος των Κορφιάτικων βραβείων, ο Δημήτρης Μουζακίτης, φώναξε από το μικρόφωνο:

«Και τώρα να καλέσουμε τον Πρόεδρο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Λάρισας, της θρυλικής σειράς «Άγριες Μέλισσες», Μανώλη Γεραπετρίτη, να δώσει τα βραβεία «Μαρία Αλκαίου»!  

Για τον Μανώλη Γεραπετρίτη ήταν έκπληξη και μεγάλη τιμή να δώσει στις δυο ηθοποιούς τα βραβεία ειδικά ετούτη τη δύσκολη περίοδο που, όπως ο ίδιος μας λέει:

“όλοι έχουμε ανάγκη από βοήθεια και στήριξη, αλλά ειδικά οι ηθοποιοί βρίσκονται σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές ακόμη και για την επιβίωση τους”.

Η Γιούλικα Σκαφιδά κέρδισε το Βραβείο “Μαρία Αλκαίου” για τη συμμετοχή της στο έργο “Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια”. Αλλά και η Έλενα Τυρέα κέρδισε επίσης Βραβείο “Μαρία Αλκαίου” Γυναικείας Ερμηνείας για το έργο “Φελίτσε και Λίλυ”.

Πολύ σύντομα θα δούμε τον Μανώλη Γεραπετρίτη σε έναν καινούριο τηλεοπτικό ρόλο! Έκλεισε και θα έχει συμμετοχή σε δυο επεισόδια στη νέα σειρά της κρατικής τηλεόρασης τα «Καλύτερα μας χρόνια». Σεναριογράφοι είναι ο Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη, γνωστή για την «Ευτυχία». Σκηνοθετεί η πολύ ικανή δημιουργός Όλγα Μαλέα. Πρωταγωνιστούν ο Μελέτης Ηλίας και η Κατερίνα Παπουτσάκη. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου και κέρδισε το κοινό.

Τις επόμενες βδομάδες θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για τα τηλεοπτικά βραβεία 2020 και η ευχή των Καρπαθιακών Νέων είναι να βρίσκεται το όνομα του Μανώλη Γεραπετρίτη σε αυτόν τον κατάλογο. Είναι κάτι που το αξίζει. Κι όχι μόνο για τους ρόλους, που τους έβγαλε με το σπαθί του, αλλά για την ιδιοσυγκρασία και τον αυθεντικό χαρακτήρα του, που κατάφερε να τον διατηρήσει δίχως να χάσει τίποτε από το ηχηρό συναίσθημα του.

Το απόσπασμα από την απονομή στα Κορφιάτικα Βραβεία:

https://www.facebook.com/nickgin80/videos/5250778671614321