Ο Δρ Μανώλης Καπετανάκης θυμάται τον φίλο του, Γιάννη Ιωαννίδη και συγκινείται

Ο Δρ Μανώλης Καπετανάκης θυμάται τον φίλο του, Γιάννη Ιωαννίδη και συγκινείται

Ήταν τα εγκαίνια του ανοικτού γηπέδου Μπάσκετ του ΠΡΩΤΕΑ, στις  19 Αυγούστου 2009, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κάρπαθο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης (1945-2023). Τεράστια η φήμη του και όχι άδικα! Όπου κι αν βρισκόταν, εντός και εκτός της χώρας μας, μετρούσαν τα 12 πρωταθλήματα και τα έξι Κύπελλα που κατέκτησε ως προπονητής μπάσκετ. Άλλωστε παραμένει μέχρι σήμερα ο προπονητής που κρατάει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας!

Ωστόσο υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση του Γιάννη Ιωαννίδη με την Κάρπαθο που ακούει στο όνομα του γιατρού Μανώλη Καπετανάκη! Μα ήταν ο μεγάλος Ιωαννίδης που φώναζε τον Καπετανάκη “Γίγαντα” όπου τον συναντούσε!

Ο διάσημος Καρπάθιος γιατρός ήταν η αφορμή και η αιτία να επισκεφθεί την Κάρπαθο ο Γιάννης Ιωαννίδης και να εγκαινιάζει το ανοιχτό γήπεδο Μπάσκετ του ΠΡΩΤΕΑ!

Ο Μανώλης Καπετανάκης, ως γνήσια φιλόξενος Καρπάθιος, στον λίγο χρόνο που έμεινε ο υπουργός στο νησί, του γνώρισε την Όλυμπο και επισκέφθηκαν μαζί τα πιο ξεχωριστά μέρη της νότιας Καρπάθου. Μάλιστα στην Όλυμπο στήθηκε και ένα αυθόρμητο καθιστό γλεντάκι, από εκείνα που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όσων συμμετέχουν. Στην Όλυμπο ο γιατρός έκανε και ένα χειροποίητο μαντήλι δώρο στο υπουργό!

Πολλές οι μνήμες του Δρ Μανώλη Καπετανάκη από τον αείμνηστο Γιάννη Ιωαννίδη. «φαινόταν σκληρός, έλεγαν πως ήταν από τους πολύ δυναμικούς ανθρώπους που δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του, όμως με εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή και αφέθηκε στα χέρια μου. Κι όταν γεννήθηκε η κόρη του, μα τι να πρωτοθυμηθώ, ζήσαμε μοναδικές, ανεπανάληπτες στιγμές».

Συγκινημένος ο κ. Καπετανάκης ακόμη δε μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον φίλο του κι αυτό διότι η φιλία τους συνέχισε όλα τα χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη. Μιας γέννας που έγινε με τα χέρια του Μανώλη Καπετανάκη.

 «Ξεχωριστός, πολύ σπουδαίος και έξυπνος άνθρωπος. Με μια λέξη χαρισματικός» έτσι τον περιέγραψε ο Δρ Μανώλης Καπετανάκης που μαζί σχεδίαζαν και δεύτερο ταξίδι στην Κάρπαθο όμως η ασθένεια άλλαξε κάθε πρόγραμμα.

«Βοήθησε στην κατασκευή του γηπέδου του ΠΡΩΤΕΑ, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, ήθελε να προσφέρει περισσότερα στην Κάρπαθο» αναφέρει ο γιατρός που θυμάται συγκινημένος τον φίλο του και τον μνημονεύει.

Στην πολιτική, ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. (2004 – 2015) και διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή (2007-09), εκείνη την περίοδο επισκέφθηκε και την Κάρπαθο. Επίσης διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά (2012-13).

16.10.2023

Καρπαθιακά Νέα