Μανώλης Παραγυιός στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων Οθειτών: "Το Όθος είναι μήτρα επιφανών Καρπαθίων"

Μανώλης Παραγυιός στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων Οθειτών: "Το Όθος είναι μήτρα επιφανών Καρπαθίων"

Σήμερα έλαβαν χώρα , υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπάθου και της Κοινότητας Όθους τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων Οθειτών

Το μνημείο αποτελεί δωρεά των Οθειτών Καμπέρας που μπορεί να ζουν στην μακρινή Αυστραλία όμως, όπως έχουν αποδείξει πολλάκις, η καρδιά τους χτυπά στο αγαπημένο τους χωριό .

Για την Κάρπαθο το Όθος αποτελεί μία ξεχωριστή Κοινότητα, μήτρα επιφανών Καρπαθίων των οποίων η συμβολή στην διαμόρφωση της ιστορίας του τόπου ήταν πολυδιάστατη .

Για εμένα αποτελεί επίσης ένα ξεχωριστό χωριό, καθώς εκεί γεννήθηκα κι από τότε εισπράττω αστείρευτη αγάπη τόσο από την οικογένεια της νονάς μου όσο και από όλους τους Οθείτες .

Μέρος της αγάπης αυτής, προσπαθώ και θα προσπαθώ όποτε έχω τη δυνατότητα να ανταποδώσω από κάθε θέση ευθύνης .

Στη συγκεκριμένη περίπτωση στεκόμενος στο πλάι του Προέδρου της Κοινότητας του Μιχάλη του Χαψή , στήριξα εξ αρχης την δική του προσπάθεια για την ανέγερση του μνημείου που αποκαλύφθηκε .

Συγχαρητήρια και σε αυτόν και στους Οθείτες που με σεβασμό τιμούν και θα συνεχίσουν να τιμούν μαζί με τους υπόλοιπους Καρπαθίους, στο μνημείο αυτό, εσαεί τους άξιους προγόνους τους !

4.6.2023

Καρπαθιακά Νέα