Μάνος Κόνσολας: Άμεσα αξονικός τομογράφος και μηχανήματα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Καρπάθου

Μάνος Κόνσολας: Άμεσα αξονικός τομογράφος και μηχανήματα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Καρπάθου

 

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, παρεμβαίνοντας και ζητώντας την άμεση προμήθεια αξονικού τομογράφου και μηχανημάτων τεχνητού νεφρού για το νοσοκομείου της Καρπάθου.

Το νοσοκομείου Καρπάθου, πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού αλλά και της Κάσου, όπως και χιλιάδων επισκεπτών τη θερινή περίοδο, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Το ζήτημα είναι, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, να μην αναγκάζονται οι πολίτες ή οι επισκέπτες να μετακινούνται στη Ρόδο, στην Αθήνα ή στην Κρήτη για ιατρικές πράξεις που θα μπορούσαν να διενεργηθούν στην Κάρπαθο.

Ο Μάνος Κόνσολας εκτιμά ότι δύο είναι οι σημαντικές προτεραιότητες σε ό, τι αφορά στην ενίσχυση του νοσοκομείου με εξοπλισμό:

1ον: Η προμήθεια ενός αξονικού και μαγνητικού τομογράφου προκειμένου να μπορούν να διενεργηθούν απεικονιστικές εξετάσεις σε όλες τις ανατομικές περιοχές του ανθρώπινου σώματος.

2ον: Η προμήθεια μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά που χρήζουν αιμοκάθαρσης, αλλά και για να κάνουν τη θεραπεία τους οι ασθενείς, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.

«Η ενίσχυση του νοσοκομείου Καρπάθου με μηχανήματα, είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας στο νησί, θα ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα σώσει ανθρώπινες ζωές και θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες του νησιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν είτε στη Ρόδο είτε στην Κρήτη είτε στην Αθήνα», δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας.

 

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ : «Προμήθεια μηχανήματος τεχνητού νεφρού και αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο Καρπάθου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το νέο νοσοκομείο Καρπάθου «Άγ. Ιωάννης ο Καρπάθιος», στεγάζεται σε ένα νέο και υπερσύγχρονο κτίριο που κατασκευάστηκε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός μεγάλου νησιού αλλά και της Κάσου, όπως και χιλιάδων επισκεπτών τη θερινή περίοδο.

Ο στόχος είναι η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, κυρίως, όμως, να μην αναγκάζονται οι πολίτες ή οι επισκέπτες να ταξιδεύουν στη Ρόδο ή στην Κρήτη για ιατρικές πράξεις που θα μπορούσαν να διενεργηθούν στην Κάρπαθο.

Αυτή τη στιγμή, προκύπτουν δύο σημαντικές προτεραιότητες σε ό, τι αφορά στην ενίσχυση του νοσοκομείου με εξοπλισμό:

1ον: Η προμήθεια ενός αξονικού και μαγνητικού τομογράφου προκειμένου να μπορούν να διενεργηθούν απεικονιστικές εξετάσεις σε όλες τις ανατομικές περιοχές του ανθρώπινου σώματος.

2ον: Η προμήθεια μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά που χρήζουν αιμοκάθαρσης, αλλά και για να κάνουν τη θεραπεία τους οι ασθενείς χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.

Η προμήθεια αυτών των μηχανημάτων είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει το νοσοκομείου Καρπάθου, θα ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα σώσει ανθρώπινες ζωές και θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες του νησιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν είτε στη Ρόδο είτε στην Κρήτη είτε στην Αθήνα.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

1. Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να προβεί στην προμήθεια αξονικού τομογράφου αλλά και μηχανημάτων τεχνητού νεφρού για το νοσοκομείο Καρπάθου;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου