Μάνος Κόνσολας: Πρόταση για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής

Μάνος Κόνσολας: Πρόταση για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής

Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, προτείνει τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής στις 13 Περιφέρειες της χώρας με τη συμμετοχή δημόσιων δομών υγείας, του ιδιωτικού τομέα και της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Επισημαίνει ότι η εκπόνηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής με περιφερειακή διάσταση, είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή κάλυψη, αφού υπάρχουν δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές στις οποίες οι πολίτες έχουν δυσκολία να συμμετέχουν στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, μια οργανωμένη προσπάθεια με επισκέψεις κινητών συνεργείων (με τις αναγκαίες υποδομές) κατά τόπους σε αυτές τις περιοχές, θα διευκολύνει τους πολίτες. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητη η διαμόρφωση και η εφαρμογή Περιφερειακών Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει, μάλιστα, ότι το άμεσο προσεχές διάστημα θα τεθούν σε εφαρμογή προγράμματα προληπτικής ιατρικής, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, «Φώφη Γεννηματά», στο οποίο έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα, 80.000 γυναίκες.

Παράλληλα, θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για όλα τα παιδιά της χώρας, ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Δελτίο Τύπου

6.4.2023

Καρπαθιακά Νέα