Ποιος είναι ο Μισέλ Βουνάτσος που έχει καταγωγή και από Κάρπαθο;

Ποιος είναι ο Μισέλ Βουνάτσος που έχει καταγωγή και από Κάρπαθο;

 

O Μισέλ Βουνάτσος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen Inc. Έχει διατελέσει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Biogen Inc. Διαδέχεται στη συγκεκριμένη θέση, τον ελληνικής καταγωγής Γιώργο Σκάνγκο, ο οποίος ήταν επικεφαλής από το 2010 και είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρούσε μόλις έβρισκαν τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση.

Για την καταγωγή του Μισέλ Βουνάτσου μάθαμε μόλις την περασμένη Κυριακή, όταν σε συνέντευξη του στον Δημήτρη Δανίκα για το Πρώτο Θέμα, αποκάλυψε ότι η μητέρα του Ευδοκία έχει καταγωγή από την Κάρπαθο!

O Μισέλ Βουνάτσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρόκο. Είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης επιχειρήσεων που έχει ιστορικό στην εμπορική επιτυχία και τη δημιουργικότητα. Εντάχθηκε στη Biogen το 2016 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής μετά από 20 χρόνια καριέρας στην εταιρεία Merck, όπου κατείχε ηγετικές θέσεις αυξημένης ευθύνης στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ σημειώνοντας σημαντική και συνεχή ανάπτυξη σε πολλές περιοχές.

Πιο πρόσφατα, διετέλεσε Πρόεδρος των Primary Care Business Line και Merck Customer Centricity διοικώντας την παγκόσμια επιχειρηματική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Merck, ενώ ανέπτυξε και καθιέρωσε ένα στρατηγικό πλαίσιο για την ενίσχυση των σχέσεων της εταιρείας με παρόχους, πληρωτές και καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και κυβερνητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Νωρίτερα στην καριέρα του, κατείχε διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία Ciba-Geigy.

Πήρε το C.S.C.T. πτυχίο του στην Ιατρική από το Université de Bordeaux, στη Γαλλία, και το Μ.Β.Α. (Master in Business Administration) μεταπτυχιακό του από το HEC School of Management στο Παρίσι.

πηγή : www.Ellines.gr