Ο εμβολιασμός και η αισιοδοξία του Καρπάθιου γιατρού Μιχάλη Κλαδά

Ο εμβολιασμός και η αισιοδοξία του Καρπάθιου γιατρού Μιχάλη Κλαδά

Ο Μιχάλης Κλαδάς έχει καταγωγή από το χωριό Σπόα Καρπάθου. Είναι απόφοιτος Ιατρικής του Πανεπιστημιου της Λάκουιλα στην Ιταλία και σήμερα είναι ειδικευόμενος παθολόγος στο Icahn School of Medicine at Mount Sinai της Νέας Υόρκης. Από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στην  πρώτη γραμμή του ιδιότυπου πολέμου, σήμερα έκανε το εμβόλιο και με λίγα λόγια στην σελίδα του στο facebook δηλώνει αισιόδοξος. “Είμαστε”, όπως χαρακτηριστικά λέει “κοντά στο τέλος του τούνελ”! Διαβάστε την ανάρτηση του:

“Και να που οι τελευταίες μέρες του χρόνου μας γεμίζουν με ελπίδα για κάτι καλύτερο από το έτος που φεύγει.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους. Ειδικά για αυτούς που έχασαν τους οικείους τους. Αισθάνομαι τυχερός που έχω τη δυνατότητα να λάβω το εμβόλιο τόσο νωρίς. Δε θα κρύψω πως είχα κι εγώ τις επιφυλάξεις μου για ένα εμβόλιο που κυκλοφόρησε πολύ σύντομα.

Βλέποντας πολλούς covid ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας και γνωρίζοντας το δράμα της νόσου από πρώτο χέρι είμαι σίγουρος πως θέλω να συμβάλλω σε ένα πιο υγιές αύριο.

Η Ιατρική στηρίζεται σε δεδομένα και όχι σε πεποιθήσεις, δεδομένα που είναι διαθέσιμα σε ολους. Έτσι λοιπόν μετά από σύντομη ενημέρωση σχετικά με το εμβόλιο προγραμμάτισα τη χορήγησή του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Είμαι αισιόδοξος πως είμαστε κοντά στο τέλος του τούνελ…”