Μιχάλης και Πόπη Βασιλειώτη, οι Καρπάθιοι επιχειρηματίες που αριστεύουν στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας!

Μιχάλης και Πόπη Βασιλειώτη, οι Καρπάθιοι επιχειρηματίες που αριστεύουν στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας!

Πρόκειται για μια σπουδαία επιχείρηση στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας που άνοιξε το 1922 και μέχρι σήμερα συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.  “Redpath shoes”, έτσι είναι το όνομα του καταστήματος και έχει άρωμα αλλά και χρώμα Καρπάθου! Το 1985 αγοράστηκε  από το Μιχάλη Βασιλειώτη με την σύζυγο του Ποπη Βασιλειώτη κι από ένα μικρό τσαγκαράδικο, το οποίο ήταν εκείνη την εποχή, το 1990 επεκτάθηκε και έγινε μια μεγάλη και σύγχρονη επιχείρηση παπουτσιών αλλά και εργαστήριο επιδιόρθωσης, δηλαδή τσαγκαράδικο.

Δεν σταμάτησαν εκεί, το 2010 επέκτειναν και άλλο την επιχείρηση δημιουργώντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα υποδημάτων στην Καμπέρα. Το συγκεκριμένο μαγαζί διακρίνεται για την μεγάλη ποικιλία παπουτσιών που φθάνουν στην Αυστραλία από την Ευρώπη και για όλα τα είδη, ανδρικά γυναικεία και παιδικά.

Επίσης ακόμα λειτουργεί το τσαγκαράδικο που επιδιορθώνει παπούτσια από όλη την Αυστραλία!

Σήμερα έχει τη τιμή να γιορτάζει 100 χρόνια από την ιδρύση του, ως το παλαιότερο παπουτσάδικο της Καμπέρας, για αυτό το λόγο πρόσφατα διαβάσαμε το μεγάλο και θαυμάσιο αφιέρωμα από την εφημερίδα “the camberra times”. Η Ποπη και ο Μιχάλης έχουν και δυο καταγωγή απο τη Κάρπαθο! Από το χωριό Οθος. Την επιχείρηση στο μέλλον θα αναλάβουν τα παιδιά τους.

(Ευχαριστώ την κα Άννα Σισαμή για τις πληροφορίες)

11.1.2023

Καρπαθιακά Νέα