Μεγάλη επιτυχία στην έκθεση του συμπατριώτη μας ζωγράφου Μηνά Κόνσολα σε γκαλερί της Βαλτιμόρης

Μεγάλη επιτυχία στην έκθεση του συμπατριώτη μας ζωγράφου Μηνά Κόνσολα σε γκαλερί της Βαλτιμόρης

 Στην γκαλερί Hoffberger της Βαλτιμόρης εκθέτει από 27 Απριλίου έως 26 Ιουνίου σειρά έργων, του με γενικό τίτλο Nature of Light, ο συμπατριώτης μας καλλιτέχνης Μηνάς Κόνσολας που διαπρέπει στις ΗΠΑ. Σε αυτή τη σειρά τοπίων, ο Κόνσολας εξερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ χρώματος, φωτός και μορφής. 

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει για τη σειρά των έργων του:

“Το φως από μόνο του δεν είναι ορατό. Είναι η ενέργεια των σωματιδίων και των συχνοτήτων. Βλέπουμε μόνο τα αντικείμενα που το δέχονται.

Οι πίνακές μου είναι μια πράξη σκέψης, όπου συνυπάρχω με το τοπίο και το φως. Τα έργα αυτά δεν είναι μια ακριβής αναπαράσταση αλλά μια υποκειμενική προσωπική πραγματικότητα, ανάγεται στην ουσία της. Είναι η συνάντηση οριζόντιων και κάθετων γραμμών συν την αλληλεπίδραση χρώματος, φωτός και μορφής

Ο απώτερος στόχος μου είναι η δημιουργία συναισθήματος και ομορφιάς ορατής σε εσάς, τον θεατή, όπως τα καταλαβαίνω. Και το Απολαμβάνω!”

Σχετικά με τον συμπατριώτη μας τον δημιουργό Μηνά Κόνσολα

Μηνάς Κόνσολας Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει στη Βαλτιμόρη από το 1976, όπου αποφοίτησε από το Maryland Institute, College of Art. Είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της Minás Gallery, μιας διεξόδου για την ποίηση και την τέχνη, τόσο οπτικά όσο και λεκτικά.

Η γκαλερί, ένας από τους εναλλακτικούς χώρους τέχνης της Βαλτιμόρης, ήταν ένα σημείο συγκέντρωσης καλλιτεχνών, συγγραφέων και ερμηνευτών για είκοσι δύο χρόνια. Στη συνέχεια πούλησε την επιχείρησή του και τώρα εργάζεται από το στούντιο του στο Charles Village.

Ο Μηνάς Κόνσολας είναι γνωστός για τη χρήση μιας ποικιλίας καλλιτεχνικών στυλ και τεχνικών, γεγονός που επιτρέπει στο έργο του να εξελίσσεται συνεχώς. Η συνεχής εστίασή του έχει να κάνει με τον τρόπο που το φως αλληλεπιδρά με το χρώμα και τη μορφή.

Ο Κόνσολας έχει συμμετοχή σε τρία δημόσια έργα τοιχογραφίας στην πόλη της Βαλτιμόρης, στο Greektown, στο Farmers’ Market και στην Hanover Street Gallery.

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Little Patuxent Review και Passager. Τα πρωτότυπα έργα τέχνης και οι αναπαραγωγές του συλλέγονται ευρέως, σε τοπικό, εθνικό και εξωτερικό. Αρκετά από τα κολάζ του Κόνσολα αποτελούν μέρος της εταιρικής συλλογής του Visit Baltimore, του κέντρου τουριστικών πληροφοριών της πόλης.

www.minaskonsolas.com

10.5.2023
Καρπαθιακά Νέα