Δημήτρης Γάκης μήνυμα για την 83η επέτειο κατά του φασισμού

Δημήτρης Γάκης μήνυμα για την 83η επέτειο κατά του φασισμού

Πριν 83 χρόνια ο Ελληνικός λαός είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φασισμό που ήθελε να κυριεύσει τη χώρα μας, να καταργήσει την Εθνική μας ανεξαρτησίας.

Είπε όμως και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του.Τιμούμε σήμερα τους αγώνες και τις θυσίες των  παππούδων και των πατεράδων μας για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.

Δεν μπορούμε όμως να πανηγυρίζουμε, δεν υπάρχει χώρος για χαρά, όταν ακριβώς δίπλα μας οι λαοί της Ουκρανίας, της Αρμενίας και της Παλαιστίνης δίνουν παρόμοιους αγώνες για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας τους και το δικαίωμά τους για ζωή με Ελευθερία και Δημοκρατία.Ιδιαίτερα όμως το χθεσινοβραδινό ξεκίνημα των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, ενός κράτους-τρομοκράτη προς αθώους πολίτες, γυναίκες και παιδιά της Γάζας είναι ανείπωτη. Το δικαίωμα του στην άμυνα το έχει μετατρέψει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.

7.500 χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων 4.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην τυφλή βία της κρατικής βαρβαρότητας του Ισραήλ.Αυτό που οι Έλληνες υπερασπιστήκαμε το 1940 δηλαδή το δικαίωμά μας να ζούμε στη χώρα μας με Ελευθερία και Δημοκρατία σήμερα το διεκδικούν οι κάτοικοι της Παλαιστίνης.

Είμαστε υπέρ των αδυνάτων και των κατατρεγμένων. Με τον αγώνα τους συστρατευόμαστε. Ευχομαι χρόνια πολλά σε όλους με Ειρήνη στη γειτονιά μας και σε όλο τον κόσμο.Ρόδος 28-10-23Δημήτρης ΓάκηςΠρωην ΒουλευτήςΣΥΡΙΖΑ ΠΣ