Ναι από τον Περιφερειάρχη στον Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη για την αποκατάσταση του Γυμνασίου Πηγαδίων!

Ναι από τον Περιφερειάρχη στον Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη για την αποκατάσταση του Γυμνασίου Πηγαδίων!

Με ανάρτηση την οποία έκανε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος πριν από λίγο, Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, μαθαίνουμε ότι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της παράταξης” Κάρπαθος – Νέα Αρχή ”, του παρέδωσε την μελέτη αποκατάστασης του Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου  και του ζήτησε την χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου. Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και θα δώσει τα χρήματα!

Στην ανάρτηση του, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Την μελέτη αποκατάστασης του Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου μου έφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης και μου ζήτησε την χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου. Παρά τις πρωτοφανείς δημοσιονομικές δυσκολίες, στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τους Δήμους μας και τα νησιά μας, το Γυμνάσιο στα Πηγάδια της Καρπάθου πρέπει να αποκατασταθεί και εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να το χρηματοδοτήσουμε.
Η κατασκευή σύγχρονου Σφαγείου στην Κάρπαθο είναι το δεύτερο θέμα που μας απασχόλησε και με χαροποίησε η είδηση οτι ο Δήμος Καρπάθου ξεκίνησε την διαδικασία εύρεσης της κατάλληλης γης.
Ενημέρωσα τον Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη για την πορεία των διαγωνισμών των έργων που έχουν δημοπρατηθεί (οδικές παρεμβάσεις, κόμβος νοσοκομείου, διαχείριση ομβρίων υπαίθριου χώρου νοσοκομείου, καθαρισμός ρεμάτων) και σύντομα θα ολοκληρωθούν, οπότε θα ξεκινήσει και η υλοποίηση των σχετικών έργων.
Με τον Δήμαρχο Καρπάθου Γιάννη Νισύριο έχουμε κοινή αντίληψη και στο θέμα της μελέτης του λιμανιού που αποτελεί ζήτημα σύγκρουσης απόψεων στο νησί και η δέσμευση μας είναι να προχωρήσουμε στον δρόμο που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι μελετητές και οι φορείς εξέτασεις των μελετών τους.
Τα ζητήματα κάθε νησιού προχωρούν μόνο με την αφοσιωμένη δουλειά, καταρχήν, των ανθρώπων του. Οι εξωτερικές βοήθειες, έπονται. Και στην περίπτωση της Καρπάθου, όπως και για κάθε νησί, η Περιφέρεια μας είναι μια βασική και δημιουργική πηγή άντλησης βοήθειας και στήριξης στην πράξη και όχι στα λόγια”