Γρ. Ρουμάνης: Δεν είναι υποχρεωμένο το Νοσοκομείο να κάνει PCR τέστ

Γρ. Ρουμάνης: Δεν είναι υποχρεωμένο το Νοσοκομείο να κάνει PCR τέστ

Θόρυβος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με θέμα το αν πρέπει ή όχι να κάνει μοριακά τέστ το Νοσοκομείο της Καρπάθου. Μάλιστα χθες γράψαμε ότι δεν διαθέτει μοριακά τέστ, αφού έτσι απαντούσαν στο τηλέφωνο σε εκείνους που καλούσαν.

Η αλήθεια είναι ότι το Νοσοκομείο όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε πολλά μοριακά τέστ επειδή απουσίαζε από το νησί η μικροβιολόγος. Ωστόσο δεν ξέμεινε από Μοριακά τέστ. Όπως μας εξήγησε ο Διοικητής κ. Ρουμάνης “υπάρχουν τεστ και αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις τυχόν εισαγωγές ασθενών και επίσης περιμένουμε και μια μεγάλη παραγγελία”.

Όμως η ουσία του θέματος βρίσκεται αλλού. Όπως επισημαίνει ο κ. Ρουμάνης “αφενός μεν το Νοσοκομείο, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ, δεν είναι υποχρεωμένο να κάνει Μοριακά τέστ εκτός βέβαια των εισαγωγών και αφετέρου δεν είναι απαραίτητο να γίνουν. Αφού όποιος βρεθεί θετικός από ραπιντ τεστ, εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, μπορεί να το ανεβάσει στην πλατφόρμα”.

Σε κάθε περίπτωση ελπίσουμε ότι από σήμερα η μικροβιολόγος, κ. Διακομανώλη, η οποία διαθέτει μηχάνημα ανάλυσης στην Κάρπαθο, επέστρεψε στο γραφείο της και το πρόβλημα θα λυθεί.