Κάρπαθος. Εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού

Κάρπαθος. Εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού

Αργά το απόγευμα, Δευτερα 1.2.2021, ενημερωθήκαμε από το Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου για την ύπαρξη ακόμη ενός κρούσματος κορονοϊού στην Κάρπαθο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  αυτό το κρούσμα δεν έχει καμία σχέση  με αυτό που διαπιστώθηκε προχθές από το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Πρόκειται για νέο άτομο που παρουσίασε πυρετό και αρχικά έκανε το rapid test το οποίο βγήκε θετικό. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε με δεύτερο τεστ, που έγινε στο Νοσοκομείο Καρπάθου. Ο ασθενής αυτή τη στιγμή παραμένει στο σπίτι του. Έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση ενώ οι γονείς του σημερινού κρούσματος στο πρώτο τέστ έδειξαν αρνητικοί, αλλά θα γίνει επανάληψη σε τέσσερις μέρες και τότε θα γνωρίζουμε με σιγουριά.

Τώρα όσο αφορά το  κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη Ρόδο, οι πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία και τον κ. Γιάννη Λυριστή μας λένε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο τρόπος μετάδοσης και είναι αυτό που συχνά ονομάζουν οι ειδικοί “ορφανό” κρούσμα.

Η ανησυχία στους κύκλους του Νοσοκομείου και της Πολιτικής Προστασίας είναι έντονη, μας χτυπούν καμπανάκι και μάλιστα ζητούν προσοχή και συνείδηση από τον κάθε έναν ξεχωριστά. Να εφαρμόζονται οι κανόνες από όλους και σε όλο το νησί. Όσο για τις αρχές να μην κάνουν καμιά εξαίρεση στους παραβάτες!