«ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ»! Νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη Προέδρου Αδελφότητας Κασιωτών Ρόδου “Ο Χαδιώτης”

«ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ»!  Νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη Προέδρου Αδελφότητας Κασιωτών Ρόδου “Ο Χαδιώτης”

 

 Το Σαββάτο  το απόγευμα,18 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος «Το πάντα είναι στο τίποτα» του Νίκου Κωνσταντινίδη, Προέδρου του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου «Ο Χαδιώτης».

Η εκδήλωση έγινε στο κινηματοθέατρο «Ρόδον» και  την διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, η ομοσπονδία Δωδεκανησιακών παροικιακών συλλόγων Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και  οι Εκδόσεις Παπαζήση». Η παρουσίαση έγινε από τον συγγραφέα και πρόεδρο της Σ.Γ.Τ.Δ. Μανόλη Μακρή, τον συγγραφέα Κώστα Σκανδαλίδη  και το Θεατρικό Εργαστήρι «Μάνος Κατράκης».

 

Μικρή περίληψη του νέου μυθιστορήματος του κ. Κωνσταντινίδη:

O Μιχάλης, ρωμαλέος γιος των πάροικων γονιών του, που εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, αναγκάστηκε να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.

Μόνος, χωρίς καμιά βοήθεια, από την εφηβεία του, θα ριχτεί στον αγώνα της ζωής, με το όνειρο να δημιουργήσει μια ναυτική εταιρεία. Θα παντρευτεί την ωραιότερη γυναίκα της πόλης, κόρη μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας, θα φτιάξει ένα τεράστιο οικονομικό όμιλο, με ένα στόλο πλοίων, ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο πολυκατάστημα του Πειραιά και θα ανέβει στη κορυφή της ελληνικής οικονομικής ελίτ, με τη διορατικότητα και το πείσμα του.

Η Ελληνική κρίση και η αγάπη του για μια γλυκιά κοπέλα, από τις νησιώτικες παροικίες, θα τον υποχρεώσουν να τα παίξει όλα για όλα.

Ο Μιχάλης είναι απλά το κύριο πρόσωπο του μυθιστορήματος. Γύρω του ζουν και πρωταγωνιστούν πολλοί μετανάστες και πάροικοι, που η προσωπική τους ιστορία, περιγράφεται, με ρεαλισμό και γλαφυρότητα.

Ο συγγραφέας, περιγράφει, τις σχέσεις των ανθρώπων με φόντο την ελληνική κοινωνία. Μέσα από την περιγραφή αυτής της γεμάτης ανατροπές ζωής των πρωταγωνιστών, ο Νίκος Κωνσταντινίδης, με τη μαγική γραφή του, ξεδιπλώνει συναρπαστικά την πρόσφατη ιστορία των τελευταίων εξήντα χρόνων της Ελλάδας, που εμπνέει, απογοητεύει και γοητεύει.

Τα όνειρα, οι χαρές και οι λύπες, οι επιτυχίες και αποτυχίες των πρωταγωνιστών, περιγράφονται με τέτοιο τρόπο που δίνουν απαράμιλλη ζωντάνια στο βιβλίο, που δεν θα θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας.

ISBN: 978-960-02-3699-6
Συγγραφέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Σελίδες: 556
Διαστάσεις: 14Χ21
email συγγραφέα: konstfamily@hotmail.com