Στην Όλυμπο η Έπαρχος Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου και ο Προϊστάμενος Τεχν. Υπηρ. Ιωάννης Καρατάσιος

Στην Όλυμπο η Έπαρχος Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου και ο Προϊστάμενος Τεχν. Υπηρ. Ιωάννης Καρατάσιος

 

Στις 13 Απριλίου 2022 η Έπαρχος Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαΐδου και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καρπάθου κος Ιωάννης Καρατάσιος, επισκέφθηκαν την Κοινότητα Ολύμπου, για θέματα που αφορούν και άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
Τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κος Ηλίας Παπαηλίας, καθώς και ενεργά μέλης της Κοινότητας, με τους οποίους συζήτησαν θέματα όπως: το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθαρισμός τριγωνικών τάφρων και τεχνικών, άρση καταπτώσεων, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, κλπ.
Η Έπαρχος στην τοποθέτησή της υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεχών παρεμβάσεων, γεγονός που γίνεται πράξη, αφού το Ε.Ο.Δ. Ολύμπου – Σπόων, είναι εκείνο που μας απασχολεί περισσότερο, εκείνο που έχει την ιδιαιτερη προσοχή μας, αφού καθαρίζεται συστηματικά, προκειμένου η χρήση από τους κατοίκους Ολύμπου – Διαφανίου να γίνεται με ασφάλεια.
Περπάτησαν μαζί τα ρέματα της Κοινότητας και ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων νήσων Καρπάθου και Κάσου για χρονικό διάστημα τριών ετών»,συνολικού ύψους 433.469,96 ευρώ.
Άμεση προτεραιότητα είναι ο καθαρισμός του μεγάλου ρέματος στην Όλυμπο.
Προκειμένου να τελεσθεί το έθιμο με την περιφορά των εικόνων στο χωριό, εντός της εβδομάδας θα εκτελεστούν παρεμβάσεις.
Τέλος, συζητήθηκε το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ολύμπου για την υλοποίηση της μελέτης του Επαρχείου μας, σχετικά με την βατότητα-ασφαλτόστρωση του Περιφερειακού δρόμου Ολύμπου. Ο εν λόγω δρόμος οδηγεί στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ολύμπου καθώς και σε ένα σημείο του χωριού, στο οποίο τα τελευταιά χρόνια παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα (ξενοδοχειακές μονάδες, ανακαίνιση-συντήρηση παραδοσιακών μύλων, κατοικίες)
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Διαφάνι, όπου και βάδισαν στα ρέματα της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας έδωσε στην Έπαρχο ένα αίτημα 35 κατοίκων. Έτσι επισκέφθηκαν τους δρόμους προς την παραλία Βανάντα και προς την παραλία Καμπί, για να έχουν και προσωπική άποψη.
Η Έπαρχος ενημέρωσε σχετικά τους συνεργάτες του Περιφερειάρχη κου Χατζημάρκου καθώς και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κο Χρήστο Ευστρατίου, για την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου.
Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των κατοίκων της Ολύμπου αλλά και των επισκεπτών της, η Έπαρχος δηλώνει παρούσα σε κάθε αίτημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ