Ολοκληρώθηκε η εκλογή Μιχ. Μανωλάκη στη θέση Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Καρπάθου

Ολοκληρώθηκε η εκλογή Μιχ. Μανωλάκη στη θέση Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Καρπάθου

 

Πριν από λίγο, μεσημέρι Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων Δήμου Καρπάθου η εκλογή του Μιχάλη Μανωλάκη για τη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Ο κ. Μανωλάκης είχε προταθεί από την πλειοψηφία της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ έπειτα από τη διαγραφή του Μανώλη Παραγυιού. Είχε προηγηθεί η εκλογική διαδικασία την περασμένη Κυριακή ωστόσο δεν υπήρξε απαρτία και η διαδικασία εκλογής ακυρώθηκε. Σήμερα προσήλθαν 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ απουσίασαν οι:

Από την Δημ. Παράταξη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» ο Νίκος Λύκος και ο Δημήτρης Ζανάκης, από τη Δημ. Παράταξη “Α.Π.Ε.Κ.” ο επικεφαλής Χρήστος Κατσάνης, ο Μηνάς Πρωτόπαππας και η Ευαγγελία Φελλουζή.

Ο Μιχάλης Μανωλάκης συνολικά έλαβε 5 θετικούς ψήφους, 7 αρνητικούς, ενώ 4  ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα. Να θυμίσουμε ότι και ο προηγούμενος Πρόεδρος, κ. Μανώλης Παραγυιός, είχε εκλεγεί με 9 ψήφους.

Συμπερασματικά, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, βλέπουμε ότι οι διαρροές των άλλων δυο παρατάξεων κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, αν θεωρήσουμε ότι η πλειοψηφία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, (εκτός του Δημάρχου και του κ. Παραγυιού) στήριξαν στον κ. Μανωλάκη, ενδεικτικό της πόλωσης μέσα στο Δήμο. Κύκλοι μέσα από την καρπαθιακή κοινωνία αναφέρουν ότι μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος, από τις άλλες παρατάξεις, στήριξε τον κ. Μανωλάκη για τη θέση του Προέδρου. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε γραμμή από τους επικεφαλής των δυο παρατάξεων.

πηγή Καρπαθιακά Νέα