Η πρώτη Δήλωση του Μιχάλη Μανωλάκη από τη θέση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου

Η πρώτη Δήλωση του Μιχάλη Μανωλάκη από τη θέση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, εκείνους που με την ψήφο τους σήμερα, μου έκαναν την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην θέση αυτήν δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, αλλά όλους εκείνους, αιρετούς και μη, οι οποίοι πριν από περίπου 2 χρόνια, συμμετέχοντας στην παράταξη Νέα Πνοή, ξεκινήσαμε μια συλλογική προσπάθεια να πάμε την Κάρπαθο ένα βήμα πιο πέρα, για εμάς τους ίδιους και για τα παιδιά μας.

Η θέση αυτή, όπως και κάθε θεσμική θέση στην πολιτική ζωή είναι δανεική και ο μόνος που μπορεί να την δώσει ή να την αφαιρέσει είναι ο ΛΑΟΣ. Όλα τα αλλά είναι εκ του πονηρού.

Η σημερινή εκλογή αποτελεί μια νίκη της λαϊκής εντολής αλλά και όλων εκείνων που ως μοναδικό στόχο έχουν την πρόοδο του νησιού.

ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΩΝ που λειτουργούν «πεισματικά» , ‘‘ζαλισμένοι’’ από το νέκταρ της εξουσίας.

ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΩΝ που παρουσιάζονται ως ομαδικοί και συναινετικοί, μέχρι την στιγμή που παύουν να εξυπηρετούνται τα πολιτικά τους παιχνίδια και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες.

ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΩΝ που δεν έχουν μάθει να σέβονται και να υποτάσσονται στην λαϊκή εντολή, αλλά αντίθετα με ψέματα και ύβρεις, έχουν μάθει να βαφτίζουν το σκοτάδι φως, και το φως σκοτάδι.

ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΩΝ που το βράδυ μετράνε το ‘‘ύψος’’ των ανθρώπων και το πρωί παρουσιάζονται ως άγγελοι.

Αυτές οι πρακτικές και απόψεις δεν ανήκουν στην δικιά μας κοσμοθεωρία και δεν εκφράζουν τον Καρπαθιακό λαο.

Κλείνοντας, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΦΕΣ ότι θα προσπαθήσω με τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου να μεταφέρω την φωνή του κάθε πολίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που τόσο έχει λείψει το τελευταίο διάστημα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΜΙΧΑΛΗΣ Η ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΚΑΡΠΑΘΟΥ