Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο σκακιστικό camp Καρπάθου!

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο σκακιστικό camp Καρπάθου!
γράφει ο Ιωάννης Χαλκιάς

Παρότι λόγω πανδημίας δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε το camp όπως ακριβώς επιθυμούσαμε, βάλαμε τα δυνατά μας για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την επίτευξη των στόχων μας, προτιμώ να παραθέσω κάποια από τα σχόλια των κηδεμόνων:

“...ευχαριστούμε για την όμορφη εβδομάδα πέρασαν καταπληκτικά τα παιδιά.. αποφασίσαμε να εκτυπώσουμε ένα άλμπουμ σαν ενθύμιο!”

Σας παρακαλούμε του χρόνου να είναι δύο εβδομάδες!”

“…ακόμη και μετά την δεύτερη ημέρα τα παιδιά ξυπνούσαν πριν από εμάς και έρχονταν στο κρεβάτι να μας ρωτήσουν πότε θα πάμε στο σκάκι…”

“…ευχαριστούμε για όλα! Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα!!!”

“…ευχαριστούμε πολύ για όλα!!! Έχεις κερδίσει έναν νέο θαυμαστή!!!”

Συγχαρητήρια Γιάννη μου! Η Ελένη κατενθουσιασμένη!”

Ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία Γιάννη. Ο Κωνσταντίνος λέει πως πέρασε πολύ ωραία!”

Ευχαριστούμε πολύ Δάσκαλε! Πέρασαν καταπληκτικά και έμαθαν μου λένε πολλά!”

———————————————

Για αυτήν την άρτια διοργάνωση, ευχαριστούμε την Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη κ.Γιώργος Χατζημάρκος, τον Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού κ.Νικόλαο Νικολή οι οποίοι πρώτοι πίστεψαν ότι έχουμε τις ικανότητές να διεκπεραιώσουμε ένα τέτοιο εγχείρημα. Φυσικά, ευχαριστούμε την Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου κα. Καλλιόπη Nikolaidou που επιβεβαίωσε την σημαντικότητα της δράσης μας ως ενεργό κύτταρο της Καρπάθου. Ακόμη, ευχαριστούμε τους κ.Minatsis Giorgos και τον κ.Κωνσταντίνο Σισαμή για την ενθάρρυνσή τους. Αποτέλεσμα της υποστήριξης της Περιφέρειας ήταν η προμήθεια ηλεκτρονικών σκακιέρων και μπλουζών, αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο της διοργάνωσής μας.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο Καρπάθου για την παραχώρηση τραπεζιών, αγωνιστικών σκακιέρων και ρολογιών τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκαν στα μαθήματα μας αλλά και στους αγώνες επίδειξης σιμουλτανέ της τελευταίας ημέρας, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο χώρος του beach volley, όπου έγιναν οι δραστηριότητες γυμναστικής και πολεμικών τεχνών.

Ευχαριστούμε τον κ.Steve Τικεντζόγλου ο οποίος διαθέτει τον πλέον επιτυχημένο αθλητικό σύλλογο του νησιού καθώς κανείς άλλος δεν έχει φέρει τόσες διακρίσεις στο νησί από αγώνες των πλέον επίσημων και υψηλότερων αγωνιστικών επιπέδων. Συγχαίρουμε τον κ.Τικεντζόγλου ο οποίος μπορεί να κινείται αθόρυβα αλλά δυναμικά, ακριβώς όπως ορίζει το πνεύμα των πολεμικών τεχνών.

Ευχαριστούμε τον κ. Nikolaos Βασίλα, πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου με τον οποίο κατορθώσαμε να μεταφέρουμε τους συμμετέχοντες με απόλυτη ασφάλεια στην σπηλιά του Ποσειδώνα, όπου και ενημερώσαμε τους μαθητές μας για την ιστορία της Καρπάθου, την τεχνική υπόσκαφων ναών ακόμη και για σημαντικά γεωλογικά φαινόμενα.

Ευχαριστούμε τον κ. Vitoris Giannis για την διάθεση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ποσειδώνα Καρπάθου, όπου διασκεδάσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο από τον “παλαίμαχο” ποδοσφαιριστή Μενετών Μανολης Βιτωρουλης.

Ακόμη, ευχαριστούμε για την φιλοξενία το ξενοδοχείο Electra Beach Hotel που μας παραχώρησε τον υπέροχο χώρο μαθημάτων καθώς και την Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου για την παραχώρηση του χώρου αγώνων, στο μέγαρο της Ευαγγελίστριας Πηγαδίων, με την όμορφη θέα. Ακόμη, ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Astron Princessγια την αγορά επιπλέον ξύλινων, ηλεκτρονικών σκακιέρων πολυτελείας που χρησιμοποιήθηκαν στα μαθήματα του τμήματος προχωρημένων.

Ευχαριστούμε τον ιατρό Κωνσταντίνο Spanos και την πολιτικό μηχανικό Sofia Βιτώρη για το σημαντικό έργο της φωτογράφισης της εκδήλωσης. Παρότι εδώ θα βρείτε πολλές από τις όμορφες φωτογραφίες τους, πρόκειται για ένα τμήμα από εκείνες που θα λάβουν με mail οι συμμετέχοντες.


Ευχαριστούμε τον κ.Vasilis Nouaros για την δωρεάν όλων των rapid test που χορηγήθηκαν στους συμμετέχοντες ώστε να διεξαχθεί η διοργάνωση με απόλυτη ασφάλεια αλλά και που μας παραχώρησε την γιγάντια σκακιέρα που διαθέτει στο φαρμακείο του -πάνω σε αυτήν δόθηκαν οι μεγαλύτερες μάχες του camp!
Φυσικά, είμαστε βαθύτατα υποχρεωμένοι για την επίδειξη αγώνων σιμουλτανέ στις σκακίστριες Szente-Varga Fruzsina, η οποία υπήρξε δεύτερη κορυφαία, Ευρωπαία αθλήτρια στην κατηγορία της και στην επίσης ισχυρή σκακίστρια Anna Werner. Η Φροσύνη, είναι πτυχιούχος ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην διδασκαλία του σκακιού και συνεργάζεται πλέον από την Ευρώπη με σχολές του Καναδά, ενώ και η Άννα είναι ψυχολόγος αλλά και εκπαιδευτικός.
Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς για την συμμετοχή σας σε αυτήν την διοργάνωση, αλλά και την υποστήριξή σας αυτά τα χρόνια. Μαζί σας μάθαμε πως η αποτελεσματική διδασκαλία του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, πρέπει και μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ιδιαίτερα διασκεδαστική!