Ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση ναρκωτικών που συγκλόνισε την Κάρπαθο

Ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση ναρκωτικών που συγκλόνισε την Κάρπαθο

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, που διήρκεσε 16 συνεδριάσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2022, ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση που απασχόλησε έντονα την Κάρπαθο.

Δεκτών γενομένων των αυτοτελών ισχυρισμών των κατηγορουμένων, κατοίκων Καρπάθου, μετεβλήθη η κατηγορία απά το κακούργημα της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην πλημμεληματική διάταξη της παρ. 2 του αρ. 21 του ν. 4139/2013 (περι ναρκωτικών) της άνευ ανταλλάγματος παροχής σε οικείο, με συνέπεια να τους επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 1 μόνο έτους με τριετή αναστολή.

Δεκτού γενομένου του οικείου ισχυρισμού της, ο οποίος προεβλήθη απο τον συνήγορο της, Κωνσταντίνο Διακονή ομοίως, μετεβλήθη η κατηγορία της συζύγου του κατοίκου Καρπάθου, που κατηγορείτο, ότι επείχε κεντρικό ρόλο από την κακουργηματική κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην απλή και μόνο συνέργεια στην τέλεση του αδικήματος, με συνέπεια να της επιβληθεί το ελάχιστο της ποινής φυλακίσεως, ύψους 2 ετών με τριετή αναστολή. Ομοίως εγινε δεκτος ο αυτοτελής ισχυρισμός της τοξικομανίας του βασικού κατηγορουμένου, με συνέπεια να του επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 4 ετών.

28.4.2023

Καρπαθιακά Νέα