Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν στο Απέρι τα 202 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν στο Απέρι τα 202 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Απερίου Καρπάθου σε ανάρτηση της αναφέρεται στον σημερινό εορτασμό της 25 Μαρτίου.

Σήμερα , 24 Μαρτίου 2023, εορτάστηκαν μεγαλόπρεπα στο Απέρι τα 202 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Πλήθος κόσμου και το σύνολο των μαθητών του σχολικού μας συγκροτήματος πλημμύρισαν το γεφύρι του χωριού μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του Γυμνασίου Απερίου κ.Ιωάννης Λούπης ,ενώ το βιογραφικό του ήρωα Χατζηλία Οικονόμου διάβασε η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Απερίου κ.Αναστασία Βδοκάκη.

Συγκινητικός ο σημερινός εορτασμός καθώς για πρώτη χρονιά έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα Χατζηλία Οικονόμου.

Εκ μέρους του συλλόγου μας ΟΜΟΝΟΙΑ Απερίου, κατέθεσε η Πρόεδρος μας κ.Σοφία Οικονομίδου.Εκ μέρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αττικής η πρώην Πρόεδρος κ.Σοφία Χήρας Μικροπανδρεμένου.

Κατέθεσαν επίσης ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ιωάννης Νισύριος, η Έπαρχος Καρπάθου και ηρωικής νήσου Κάσου κ.Πόπη Νικολαΐδου, εκ μέρους του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Δωδεκανήσου κ.Νικόλας Χρυσοχόος, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ.Ιωάννης Τσακιράκης, μαθητές των σχολείων μας, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απερίου κ.Γιώργος Παπάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βωλάδας κ.Ιωάννης Λυτός, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυλών κ.Βένα Καμαράτου, εκ μέρους του συλλόγου Καρπαθίων φίλων της γνώσης η κ.Δέσποινα Νταργάκη.

Ακολούθησαν ποιήματα και τραγούδια από παιδιά του Δημοτικού σχολείου Απερίου.

Ζήτω η Ελλάδα μας, Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821, Αθάνατο το άξιο τέκνο του Απερίου, ο Χατζηλίας Οικονόμου

24.3.2023

Καρπαθιακά Νέ