Την όμορφη Η. Ν. Κάσο επισκέφτηκε η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαΐδου για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Την όμορφη Η. Ν. Κάσο επισκέφτηκε η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαΐδου για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Την όμορφη Ηρωική Νήσο Κάσο επισκέφτηκε η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαΐδου για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Στην παρουσία της εκεί, συνάντησε και συζήτησε με τους τοπικούς φορείς και τους συλλόγους του νησιού.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 παρευρέθηκε στην αποκριάτικη βραδιά του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μαρίνας Κάσου απ’ όπου και ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις στα νησιά μας με τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας να δραστηριοποιούνται στα κοινά οι νέοι μας. Να στηρίζουν τους Συλλόγους των χωριών και να προσπαθούν με πολλούς τρόπους να κρατήσουν την παράδοσή μας και να συνεχίσουν τα ήθη και τα έθιμά μας, δίνοντας πνοή σε αυτούς τους ακριτικούς τόπους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των δύσκολων χειμερινών μηνών».

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, παρακολούθησε την καρναβαλική παρέλαση, όπου οι Τοπικοί Σύλλογοι του νησιού, τα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας και του Αρβανιτοχωρίου με έμπνευση από τα θέματα της επικαιρότητας σκόρπισαν άφθονο κέφι εντυπωσιάζοντας την Έπαρχο και τους κατοίκους με το χιούμορ και τη φαντασία τους.

Στη συνέχεια της επίσκεψής της στο νησί, την Καθαρά Δευτέρα, η Έπαρχος βρέθηκε στον Άγιο Γεώργιο στις Χαδιές, όπου μαζί με τους πολλούς μόνιμους κατοίκους γεύτηκε νόστιμα σαρακοστιανά εδέσματα και αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με όλους για μία Καλή Σαρακοστή με υγεία και ειρήνη.

Τέλος, η Έπαρχος θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους συντελεστές αυτών των όμορφων εκδηλώσεων και να δηλώσει ότι θα είναι αρωγός στις μελλοντικές τους δράσεις.

δελτίο Τύπου

28.2.2023

Καρπαθιακά Νέα