Μέχρι την Κυριακή το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - on line docfest - Χαλκίδα 2020

Μέχρι την Κυριακή το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - on line docfest - Χαλκίδα 2020

Συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή, το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest – Χαλκίδα 2020. Ένα φεστιβάλ που συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς, οι οποίοι με όχημα τη διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.

Το Φεστιβάλ μεταδίδεται διαδικτυακά και δωρεάν από την ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ, https://online2020.docfest.gr/. 90 ταινίες, από τις οποίες 30 πρεμιέρες, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.ά.) θα προβληθούν ηλεκτρονικά.

Ξεχωρίζουμε την έκθεση με τίτλο «Η δύναμη της εικόνας» από το αρχείο του κινηματογραφιστή Νίκου Καβουκίδη. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από ταινίες που μέσα τους ξεπροβάλλει ανάγλυφα η ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου. Όπως και την έκθεση με τίτλο «animated world» που μας ταξιδεύει μέσα από τη σχεδιοκίνηση στον μαγικό κόσμο του animation μέσα από τις αφηγήσεις του animatοr Ιορδάνη Ανανιάδη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το πιο φιλικό φεστιβάλ προς τον χρήστη αφού δεν έχει περιορισμένες θεάσεις για κάθε ταινία, ούτε και συγκεκριμένη μέρα προβολής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και πρόσβαση στις ταινίες, επισκεφτείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ, https://www.docfest.gr.

https://www.902.gr