Η Παναγία η Πλαγιά 7,8,9 Σεπτεμβρίου σε ζωντανή σύνδεση (livestreaming)

Η Παναγία η Πλαγιά 7,8,9 Σεπτεμβρίου σε ζωντανή σύνδεση (livestreaming)

Η Παναγία η Πλαγιά, κεντρική εκκλησία στην Βωλάδα, γιορτάζει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ο εφημέριος του ναού, πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χριστοδουλάκης προετοιμάστηκε για να μεταδώσει ζωντανά τις λειτουργίες.

Το πρόγραμμα των ζωντανών συνδέσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του σεπτού ημών Ποιμενάρχου κ.κ. Αμβροσίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανεμηθεί παροδοσιακό φαγητό σε δοχεία

 Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 08.00

Όρθρος – Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανεμηθεί παροδοσιακό φαγητό σε δοχεία

Τετάρτη  9 Σεπτεμβρίου 2020 19.00

Ιερά παράκληση προς την Παναγία την Πλαγιά

Απαραίτητη η χρήση μάσκας εντός του ναού. Τηρείτε της αποστάσεις ασφαλείας και τους υγειονομικούς κώδικες.

Το όνομα Πλαγιά, φαίνεται να προκύπτει από το  Πελαγία (δηλαδή η Παναγία του Πελάγους). Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την προφορική παράδοση που θέλει η εικόνα Της Παναγίας να ταξιδεύει και να φθάνει στην Κάρπαθο από τα παράλια της Μ. Ασίας. Όπως μας περιγράφει ο εφημέριος πάτερ Επιφάνιος, Βωλαδιώτες την έφεραν από το Κουσάντασι.

Να σημειώσουμε ότι η ναός στα πλαίσια της αναβάθμισης των live streaming μεταδόσεων των Ιερών Ακολουθιών, παρέλαβε της σύγχρονη PTZ camera (PTZ Optics NDI/HX 20X-2500$ )

ΔΩΡΕΑ: Βασιλείου και Κοκόνας Χαλκιά, Ειρήνης Β. Χαλκιά, Ελευθερίου & Μαρίας Σακελλάρη και του μικρού Γιωργάκη, εις μνήμην της γιαγιάς -προγιαγιάς Κοκόνας Ν. Χαλκιά προσκυνητριας.
Επίσης ο  Γιώργος Χατζηκωνσταντής εργάστηκε πολλές ώρες και έκανε τις απαραίτητες δοκιμές και τις ρυθμίσεις για να μπορούμε να συμμετέχουμε και εμείς από μακριά.

Σύντομα τα Καρπαθιακά Νέα θα φιλοξενήσουν την ιστορία του κεντρικού ναού της Βωλάδος με κάθε λεπτομέρεια.