Άντζελα Παπαβασιλείου. Εκτός από τη μαγειρική της "τρέχει" και η TV!

Άντζελα Παπαβασιλείου. Εκτός από τη μαγειρική της "τρέχει" και η TV!

Και στο GAMES OF CHEFS, τη φιλόδοξη καθημερινή σειρά μαγειρικής του ΑΝΤ-1, από την πρώτη κιόλας εμφάνιση της κέρδισε τους κριτές! Η Καρπαθιά Σεφ Άντζελα Παπαβασιλείου εκτός από τη μαγειρική έχει ταλέντο και μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό έτσι στη νέα της δοκιμασία δείχνει να τραβά μπροστά! Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθούμε κάθε βράδυ στις οθόνες μας.

Η σχέση της Άντζελας με τη μαγειρική ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια, όταν βοηθούσε στο εστιατόριο των γονίων της, όχι όμως στην κουζίνα, εκεί πάλευε κυρίως η μητέρα της, η ίδια ασχολήθηκε περισσότερο στο σέρβις και στην επικοινωνία με τους πελάτες. Ξεκίνησε σπουδάζοντας διοίκηση επιχειρήσεων μα ήταν 26 ετών όταν άλλαξε κατεύθυνση και επέλεξε εκείνο που ένιωθε πως της ταιριάζει περισσότερο.

Διάλεξε τη διετή σχολή μαγειρικής στη Ρόδο. Στη συνέχεια έκανε δυο πρακτικές. Αρχικά σε ένα ξενοδοχείο all inclusive της Κω και έπειτα στο Hilton της Ρόδου. Μετά ήρθε στη ζωή της το πρώτο Master Chef και της έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο της και να απογειωθεί!

Ήταν ο πρώτος κύκλος στην Ελλάδα, της διάσημης αγγλικής σειράς, που έκανε πρεμιέρα από το παλιό Mega το φθινόπωρο του 2010.

Η Άντζελα ήταν για τρεις μήνες εσώκλειστη στα στούντιο της σειράς, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Όπως μας εξηγεί ήταν δύσκολο, ήταν μια από τις πιο ζόρικες παραγωγές για κείνη την εποχή. Και για να δώσουμε το μέτρο της δυσκολίας αρκεί να γνωρίσουμε ότι ξεκίνησαν 5.000 υποψήφιοι σεφ! Η Άντζελα κατάφερε να ανταποκριθεί σε όλες τις δυσκολίες. Πέρασε στους 500 από εκεί μπήκε στους 50 και δε σταμάτησε εκεί. Έφτασε στην τελευταία ομάδα διαγωνιζομένων, στους 20 διαγωνιζόμενους σεφ και διεκδίκησε τον πρώτο τίτλο! Νικητής σε κείνο το πρώτο Μάστερ Σέφ ήταν ο Άκης Πετρετζίκης. Κριτές ήταν εξαιρετικά σημαντικοί Έλληνες σεφ  ο Λαζάρου, ο Σκαρμούτσος κι ο Λουκάκος. Από το Μάστερ Σεφ η Άντζελα Παπαβασιλείου πέρα από την σημαντική εμπειρία απέκτησε αναγνωρισιμότητα κι ήταν τέτοια η αγάπη της για τη δουλειά, αλλά και το ιδιαίτερο ταλέντο της στο πάντρεμα των υλικών, που στο πέρασμα των χρόνων όχι μόνο κατάφερε να τη διατηρήσει αλλά και να την αυξήσει!

Σήμερα η Μάστερ Σεφ της Καρπάθου «πειράζει» τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού, βάζει τη σκέψη της στο πιάτο και  το αποτέλεσμα κάνει τους πελάτες, ντόπιους ή ταξιδιώτες να κρατούν την επιχείρηση της στο μυαλό τους και συχνά να τη συνδέουν με την Κάρπαθο.

«Κάνω το παραδοσιακό πιάτο αλλά με το δικό μου πνεύμα για παράδειγμα έχουμε το σκάρο παπα-γιαχνί, το αγριάδι με το φασολάκι, η μακαρούνα, τα πουγκιά, θα τα βάλω στον μενού αλλά με διαφορετικό τρόπο».  

Όμως δεν είναι μόνο οι συνταγές, η Άντζελα, όπως μας είχε εξηγήσει σε παλιότερη κουβέντα μας, ξεκινώντας έδωσε, εξακολουθεί να δίνει, έναν αγώνα για να τα υλικά που χρησιμοποιεί στην κουζίνα. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει:

«Τι είναι η μαγειρική; Τι είναι η παράδοση; είναι εξίσου σημαντικό με τη ντόπια  συνταγή να υπάρχουν ντόπια υλικά, γεννήματα του νησιού και οι πελάτες, από όπου κι αν είναι καταλαβαίνουν, νιώθουν τη διαφορά». 

Συχνά ταξιδεύει, δοκιμάζει ξένες κουζίνες και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, τεστάρει τις δυνάμεις της και αποκτά εμπειρίες εργαζόμενη σε εστιατόρια υψηλών απαιτήσεων ακόμη και με αστέρια Michelin.

Στο Poseidon, έτσι λένε την επιχείρηση της Άντζελας, συνδυάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία της αυθεντικής μα και σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας. Η ίδια παλεύει και την τελευταία λεπτομέρεια στην κουζίνα ενώ ο σύζυγος της, εξαιρετικό ταλέντο στην επικοινωνία, φέρνει τους πελάτες πιο κοντά στις γεύσεις που αναζητούν. Λίγο πιο πέρα ο πατέρας της Άντζελας στον παραδοσιακό φούρνο φτιάχνει ψωμί!

Κι αυτό είναι ακόμη μια δική της επιτυχία. Ενας χώρος αρμονικά δεμένος με το περιβάλλον στολίδι της Καρπάθου καμωμένος από τους γονείς της με πολύ μεράκι, διατηρημένο και εξελιγμένο από την ίδια.

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα