karpathiakanea.gr

Ι. Παππάς: Τα Δωδεκάνησα ζουν ένα τουριστικό «θαύμα»

Ι. Παππάς: Τα Δωδεκάνησα ζουν ένα τουριστικό «θαύμα»

Για το φετινό τουριστικό θαύμα που ζουν τα Δωδεκάνησα, τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., το πρόβλημα με τις μεταφορές και το αυξημένο κόστος, αλλά και τις θετικές ειδήσεις που έρχονται για τα νησιά μας, μίλησε στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο ο βουλευτής ΝΔ Ιωάννης Παππάς. 

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο ξεχωριστό case study δηλαδή την μελέτη περίπτωσης που πρέπει να γίνει για τα φετινά ρεκόρ τουρισμού τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στο Νότιο Αιγαίο συνολικότερα.

Αν και τα νησιά μας βρίσκονται στο πιο απομακρυσμένο σημείο σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα, αυτά η τουριστική σεζόν εξελίσσεται εξαιρετικά «σπάζοντας» όλα τα ρεκόρ.

Τα Δωδεκάνησα έχουν σπάσει όλα τα τουριστικά ρεκόρ 
«Το χαμόγελό μας, η λογική μας, η πολλή δουλειά και η τόλμη να ανοίξουμε τουριστικά μέσα στην πανδημία έφερε τα φετινά αποτελέσματα. Σπάσαμε όλα τα φράγματα και ρεκόρ. Μιλάμε κυριολεκτικά για ένα τουριστικό θαύμα».
Ο κ. Παππάς μάλιστα αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί ζητούν παράταση της φετινής τουριστικής περιόδου έως τέλη Νοεμβρίου καθώς η ζήτηση είναι τεράστια.

Μεγάλη η ζήτηση – πιθανή παράταση της σεζόν 
«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πετύχει παγκοσμίως. Όταν οι tour operators ζητούν να παραμείνουν τα νησιά τουριστικά ανοικτά μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή ακόμη και αρχές Δεκεμβρίου διότι είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση, τότε πετύχαμε σε παγκόσμια κλίμακα. Ρισκάραμε ανοίγοντας ακόμη και Ιούλιο, Αύγουστο μέσα στην πανδημία αλλά βάλαμε τις βάσεις για την επόμενη ημέρα που έχει έρθει και είναι εδώ. Είμαστε περήφανοι διότι στις κλασικές μας αγορές πετάμε ενώ ανοίξαμε και νέες όπως Πολωνία, Τσεχία και Ρουμανία».

Έκτακτα δρομολόγια για την κάλυψη αναγκών επιβατών και προμηθειών 
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που σημειώθηκαν στις μεταφορές με τα πλοία, ο έμπειρος βουλευτής τόνισε ότι κανείς δεν περίμενε να υπάρχει τόσο αυξημένη κίνηση. Γι’αυτό τον λόγο, σε συνεννόηση του ίδιου με το υπουργείο Ναυτιλίας μπήκαν έκτακτα δρομολόγια όπως για την Κω προκειμένου να μετακινηθούν ακόμη περισσότερες νταλίκες για προμήθειες αλλά και επιβάτες.

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πληρωμές τον Σεπτέμβρη 
Σε ό,τι αφορά το κόστος και το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τόνισε ότι οι νησιώτες πληρώνουν πράγματι πολύ ακριβά τη μετακίνησή τους και για αυτό τον λόγο δρομολογείται να γίνουν οι αποπληρωμές στους δικαιούχους μέσα στο Σεπτέμβριο.

«Πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους που μετακινήθηκαν και στους επαγγελματίες. Επειδή αναμένονται οι χρηματοδοτήσεις και επιπλέον έχουν προστεθεί νέες περιοχές στο πρόγραμμα του μεταφορικού ισοδύναμου όπως η Κρήτη, υπάρχουν οι πολύμηνες καθυστερήσεις. Να μην ανησυχούν οι νησιώτες, σύντομα θα τα πάρουν τα λεφτά τους στους λογαριασμούς τους. Τόσο όσοι ταξίδεψαν, όσο και οι επιχειρήσεις».

Σχετικά με τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και για το εάν υπήρξε αποτρεπτικός παράγοντας να έρθουν Έλληνες τουρίστες είπε ότι ανέκαθεν τα Δωδεκάνησα στα μάτια των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας, φάνταζε ένας μακρινός προορισμός. Για αυτό τον λόγο επιλέγουν Κυκλάδες, Σποράδες, παράκτιες περιοχές και Χαλκιδική. Οι αυξήσεις επιβαρύνουν πρωτίστως τους νησιώτες.

Απευθείας σύνδεση με μεγάλα αεροδρόμια της Αμερικής: Αύξηση του ποιοτικού τουρισμού 
Αναφέρθηκε επίσης στη διασύνδεση με απευθείας πτήσεις από μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α. με την Αθήνα, κάτι που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον τουρισμό.

«Καθημερινά έχουμε πάνω από 10 απευθείας πτήσεις με μεγάλα αεροδρόμια της Αμερικής. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι Αμερικανοί τουρίστες είναι ποιοτικοί. Έχει ανοίξει ένας σημαντικός δίαυλος με μία τεράστια και καλή αγορά και του χρόνου θα προστεθούν και άλλες πτήσεις απευθείας. Φέτος, αυξήθηκε και ο αριθμός των ομογενών που πέταξαν απευθείας για Ελλάδα. Τα καλά αποτελέσματα έρχονται.»

Σε εξέλιξη σημαντικά ζητήματα της Κω
Στα άλλα θέματα που αφορούν το νησί της Κω ο Ιωάννης Παππάς αναφέρθηκε στην ενημέρωση που υπάρχει γύρω από το θέμα του δικαστικού μεγάρου και τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο των δικηγόρων κ. Μανώλη Χατζηάμμαλο. Για το νέο νοσοκομείο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο υγείας. Παράλληλα ανοίγουν νέες θέσεις για ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο.

Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ 
Τέλος, ο βουλευτής αποκάλυψε ότι έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Οι καλές ειδήσεις δεν έρχονται μόνο για την Κω αλλά για όλα τα νησιά. Έχουμε και θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με τον Κυριάκο στο τιμόνι της χώρας. Όλα θα γίνουν και είναι δρομολογημένα».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς θα βρίσκεται στην Κω 21 – 23 Αυγούστου για να συναντηθεί με φορείς και πολίτες για τα σημαντικά θέματα του τόπου.

πηγή www.rodiaki.gr