Παραγωγή διαφημιστικών videos από τον Δήμο Καρπάθου

Παραγωγή διαφημιστικών videos από τον Δήμο Καρπάθου

Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την “Δημιουργία και παραγωγή βίντεο, με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές, με σκοπό την τουριστική προβολή της Καρπάθου” από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Νισύριο (απόφαση 309 – 23.4.2021).

Η δημιουργία των θεματικών video θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  •  Θεματικό Video με τις παραλίες διάρκειας ενός (1) λεπτού
  • Θεματικό Vide με τα χωριά – μνημεία (επισκέψιμα) – μουσεία διάρκειας ενός (1) λεπτού
  • Θεματικό Videο με άξονα τις παραδόσεις και τον πολιτισμό διάρκειας ενός (1) λεπτού
  •  Θεματικό Videο με άξονα τη γαστρονομία και τα τοπικά προιόντα διάρκειας ενός (1) λεπτού
  •  Θεματικό Video με τα μονοπάτια – τη φυσιολατρία – την αναρρίχηση διάρκειας ενός (1) λεπτού
  • Θεματικό Videο με άξονα τον θαλάσσιο τουρισμό– windsurfing – watersports – boat tours – yachting διάρκειας ενός (1) λεπτού
  • Πλήρη φωτογραφική κάλυψη για κάθε μια από τις θεματικές ενότητες με επίγειες, εναέριες και υποβρύχιες φωτογραφίες και δημιουργία θεματικού video πέντε (5) λεπτών photo slideshow

Η τεχνική έκθεση στην οποία καταγράφονται οι λεπτομέρειες που αφορούν τα μέσα, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τα γυρίσματα, τις απαιτήσεις αλλά και τα θεματικά videos που θα δημιουργηθούν έχει ως εξής:

“Στο Δήμο μας υπάρχει η ανάγκη για την «Δημιουργία και παραγωγή βίντεο με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές». Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της ανωτέρω υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 15.004,00 € ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Οι αιτούμενες υπηρεσίες εμπίπτουν στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου Δημοσίων Συμβάσεων CPV: 92111220-0 (Παραγωγή διαφημιστικών βιντεοταινιών).

Η σκηνοθεσία και η κινηματογράφηση για ένα γενικό video διάρκειας τριών (3) λεπτών κι έξι (6) θεματικών video σε υποενότητες διάρκειας ενός (1) λεπτού το καθένα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά :

Οι λήψεις θα γίνουν με σύγχρονες τεχνικές, χρησιμοποιώντας κάμερες 4Κ ανάλυσης σε συνδυασμό με κινηματογραφικούς φακούς.

Επιπλέον περιλαμβάνονται εναέριες κινηματογραφικές λήψεις με επαγγελματικά Drone 4K ανάλυσης.  Υποβρύχιες λήψεις με κάμερες 4K ανάλυση.

Συστήματα κίνησης και στήριξης κάμερας με: steadycam, gimbal, dolly slider και υδραυλικές κεφαλές.  Τεχνικός εξοπλισμός φωτισμού: led, rgb, tungsten, tripods.

Εξοπλισμός ήχου και ηχογράφησης: μικρόφωνα, sound recorder, lav/boom mic.

Δημιουργία και συγγραφή πρωτότυπου σεναρίου.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση. Πρόκειται για τη δημιουργία επίσημου μουσικού κομματιού το οποίο θα γραφτεί αποκλειστικά για το project της Καρπάθου, με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα απο το δήμο της Καρπάθου για χρήση στο διαδίκτυο και την τηλεόραση.

Μοντάζ, επεξεργασία εικόνας, ενσωμάτωση τίτλων/γραφικών.

Παράδοση στο Δήμο Καρπάθου του πλήρους ακατέργαστου και πρωτότυπου αρχείου αναφορικά με το video

Ολοκλήρωση του μοντάζ και παράδοση των συνολικών video εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Τα video παραδίδονται σε δυο μορφες ανάλυσης: Cinematic 4K και Full High Definiton (1080p). H μορφή των αρχείων είναι .mp4 σε format 16:9.

Παραχώρηση των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων χρήσης στο Δήμο Καρπάθου.  Πλήρη φωτογραφική κάλυψη για κάθε μια από τις θεματικές ενότητες με επίγειες, εναέριες και υποβρύχιες φωτογραφίες και δημιουργία θεματικού video πέντε (5) λεπτών photo slides how

Τόσο το αμοντάριστο υλικό, όσο και τα και το τελικό αποτέλεσμα θα παραδοθούν στον Δήμο Καρπάθου για κάθε νόμιμη χρήση και με σκοπό την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού μας.

Τα πνευματικά δικαιώματα των οπτικοακουστικών μέσων ανήκουν εξολοκλήρου στον Δήμο Καρπάθου.

Ο χρόνος παραμονής στην Κάρπαθο για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων υπολογίζεται σε δυο εβδομάδες τουλάχιστον.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 15.004,00 € ευρώ , το οποίο αναλύεται ως εξής: (Προϋπολογισμός: 12.100,00 €+ ΦΠΑ 24% 2.904,00 € = 15.004,00 € ευρώ) και θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου αφού έχει εγγραφεί εξειδικευμένη και επαρκής πίστωση στον Κ.Α.: 00.64310003 του οικονομικού έτους 2021”.