Παρέμβαση της «Καρπαθιακής Ένωσης» και του Μιχάλη Μανωλάκη για απανωτές αυξήσεις των προϊόντων στην Κάρπαθο

Παρέμβαση της «Καρπαθιακής Ένωσης» και του Μιχάλη Μανωλάκη για απανωτές αυξήσεις των προϊόντων στην Κάρπαθο

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ», χαιρετίζει την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στην περιοχή μας, ωστόσο με ιδιαίτερο αίσθημα υπευθυνότητας, αφουγκραζόμαστε τον έντονο προβληματισμό και τα παράπονα των επαγγελματιών συμπατριωτών μας σχετικά με την αύξηση των τιμών μίσθωσης της μεταφοράς προϊόντων ανά παλέτα, γεγονός που αυξάνει την τιμή του χαρτοκιβωτίου πάνω από 30% μετακυλίοντας το κόστος στον έμπορο και κατ’ επέκταση στον καταναλωτή, δημιουργώντας μια αλυσίδα απανωτών αυξήσεων..

Η αυξητική τάση στην τιμολόγηση της μεταφοράς προϊόντων, επιβαρύνει επιπρόσθετα τον μηνιαίο προϋπολογισμό του καρπαθιακού νοικοκυριού και δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας, Μιχάλης Ηλ. Μανωλάκης, και με την ιδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου που κατέχει, προτίθεται να εισηγηθεί τη συζήτηση του εν λόγω θέματος στην επόμενη συνεδρίαση, καθώς και να απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, ώστε να συντονιστεί ένα διάβημα διαμαρτυρίας, με στόχο την εξομάλυνση της υφιστάμενης κατάστασης.

Είναι απαράδεκτο με τόσα εκατομμύρια επιδότησης των δρομολογίων να έχουμε υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Ο επικεφαλής
της «Καρπαθιακής Ένωσης»

Μιχάλης Ηλ. Μανωλάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου

Δελτίο Τύπου

ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ

13.6.2023

Καρπαθιακά Νέα