Κοινή επιστολή - παρέμβαση των προέδρων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Κοινή επιστολή - παρέμβαση των προέδρων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

ΠΡΟΣ:-Υπουργό Οικονομικών κον Χρήστο Σταϊκούρα

-Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κον Άδωνι Γεωργιάδη

 

Οι προτάσεις μας, για να διασώσουμε την τοπική οικονομία από την κατάρρευση και να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή που δοκιμάζεται ήδη σκληρά.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:

  1. 1)  Την νομοθέτηση διάταξης που να προβλέπει την μη επιστροφή του ήμισυ των επιστρεπτέων προκαταβολών Α,Β,Γ φάσης με αντίστοιχή δέσμευση διατήρησης προσωπικού έως 31/12/2021.
  2. 2)  Την προσθήκη στις επόμενες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, παραμέτρου που να αυξάνει το δικαιούμενο ύψος της ενίσχυσης για τις εποχικές επιχειρήσεις.
  3. 3)  Την αύξηση του ορίου ενισχύσεων του Προσωρινού Πλαισίου από 800.000€ στα 3 εκατ. Ευρώ ανά επιχείρηση σε όλα τα νέα προγράμματα, βάσει της σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  4. 4)  Την θεσμοθέτηση νέου προγράμματος επιδότησης τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων πληττόμενων από την πανδημία, για το Δ’ τρίμηνο του 2020.
  5. 5)  Την απαλλαγή από την καταβολή τραπεζικών τόκων και χρεολυσίων για το πρώτο εξάμηνο του 2021, στις επιχειρήσεις με ενήμερα τραπεζικά δάνεια, οι οποίες είχαν μείωση τζίρου 50% το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

αναγνωρίζοντας τις μέχρι τώρα προσπάθειές σας, θεωρείστε τις προτάσεις και τις απόψεις μας απόλυτα καλόπιστες, με μοναδικό σκοπό την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας, την διατήρηση και προστασία των θέσεων εργασίας και την στήριξη της τοπικής και κατ’ επέκταση και της εθνικής μας οικονομίας.

Προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, δεδομένης της σοβαρότητας της καταστάσεως και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας και κατ’ επέκταση η κοινωνία μας.
Για το Επιμελητήριο

Δωδεκανήσου
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Πάππου
Για το Οικονομικό Επιμελητήριο Τμήμα Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος
Κωστής Ζωγραφίδης