Το “φιάσκο” με το οχηματαγωγό Olympus είναι δεδομένο ότι προκάλεσε και μεγάλη αναστάτωση και μεγάλη ζημία στα νησιά της Καρπάθου και της Η.Ν. Κάσου .
Η αγωνία όλων μας είναι να δοθεί μια άμεση λύση ώστε να δρομολογηθεί άλλο πλοίο για την γραμμή και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συντεταγμένα .
Την άποψη για την ακαταλληλότητα του οχηματαγωγού αυτού την είχε μεταφέρει ο Δήμαρχος εδώ και καιρό σε προσωπική επικοινωνία με τον Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο , πλην όμως δεν μπορούσε να επιβάλει την άποψη αυτή καθώς το δημόσιο ακολουθεί τις δικές του διαδικασίες .
Όπως αποδείχθηκε τα αντανακλαστικά των ελεγκτικών υπηρεσιών του είναι αργά και χρήζουν άμεσης αναθεώρησης .
Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν γιατί οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι κάτοικοι των νησιών μας οι οποίοι τελικά “πληρώνουν το μάρμαρο “.
Η δικαιολογημένη αγανάκτηση όμως δεν θα πρέπει να μας οδηγεί στο άλλο άκρο που είναι ο μηδενισμός και η ισοπέδωση , είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας τα προηγούμενα δύο χρόνια ( 2020 , 2021 ) είχε αναβαθμιστεί σημαντικά καθώς διατηρήθηκαν όλα τα δρομολόγια που υπήρχαν το 2019 και προστέθηκαν επιπλέον τους θερινούς μήνες 3 προσεγγίσεις εβδομαδιαίως με το high speed , μετά από κοινό αίτημα των Δημάρχων Σητείας- Καρπάθου- Ρόδου – Χάλκης και Κάσου που υλοποίησε το Υπουργείο Ναυτιλίας .
Την σημαντική αυτή αναβάθμιση περιόρισε προσωρινά για το 2022 ( το high speed θα εκτελέσει λιγότερα δρομολόγια εφέτος ) η αύξηση του ενεργειακού κόστους .
Μία ακόμη μεγαλύτερου μεγέθους όμως αναβάθμιση ξεκίνησε να υλοποιείται με την πρόσφατη απόφαση από το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με την οποία εγκρίθηκε η δρομολόγηση νεότερου πλοίο για τρία δρομολόγια όλο το έτος αντί για δύο το χειμώνα και τρία το καλοκαίρι που έχουμε ως τώρα.
Το πλοίο θα είναι 2ης κατηγορίας αντί για 3ης, με δύο από τις τρεις προσεγγίσεις να περιλαμβάνουν και την Κρήτη. Τούτο θα μειώσει σημαντικά το χρόνο ταξιδίου προς Κάσο και Κάρπαθο (έως και 10 ώρες για ένα δρομολόγιο) και βέβαια θα κοστίσει στο Ελληνικό Κράτος αρκετά παραπάνω (περί τα 20 εκ. με ΦΠΑ σε βάθος επταετίας).
Πρόκειται για την πλήρη ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος των Καρπαθίων το οποίο ο Δήμαρχος , με την σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων , διεκδίκησε δυναμικά ήδη απο το 2020 , με αρωγούς κυρίως τον συμπατριώτη μας Υπουργό Επικρατείας και τον Υπουργό Ναυτιλίας αλλά και όλους τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου.
Δυστυχώς , οι συνθήκες της πανδημίας, με την συρρίκνωση των εσόδων των ναυτιλιακών εταιρειών κατά 85% για τα έτη 2020 και 2021, δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί νωρίτερα .
Έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε αδικημένοι και ζημιωμένοι, για το εφετινό πρόβλημα ,όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει πως το νησί μας δεν διεκδικεί αυτά που δικαιούται και να λιθοβολεί και την Κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές.
Και η διεκδίκηση από πλευράς μας γίνεται δυναμικά και συγκροτημενα και η Κυβέρνηση προσφέρει σταδιακά όσα στερείται εδώ και πολλά χρόνια η Κάρπαθος .
Αυτό που αποτελούσε ” όνειρο θερινής νυκτός ” για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας , εντός του έτους θα είναι πραγματικότητα !
Εύχομαι , προσωπικά, η αναβαθμισμένη αυτή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία που επιτυγχάνεται για το νησί μας και αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα ( για το οποίο όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης βάλαμε το λιθαράκι μας με πολλή δουλειά , συνέπεια και προσήλωση στον στόχο παρά τις πρωτοφανούς αντιξοότητας συνθήκες που ορισμένοι δημιουργούν ) να διατηρηθεί και στο μέλλον .
Το μέτρο για την αποτελεσματικότητα όλων μας , Αυτοδιοικητικών και Κυβερνητικών , είναι τα δεδομένα και η σύγκριση των δεδομένων αυτών .
Ας κρίνουμε κι ας κριθούμε όλοι βάσει δεδομένων και μόνο !
Κάρπαθος
16-07-2022
Εμμανουήλ Ι. Παραγυιός
Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικής Δήμου Καρπάθου