Η ανέκδοτη φωτογραφία του Πήτερ Άγγελου. Του Καρπάθιου που διέπρεψε και εξακολουθεί να ξεχωρίζει στις ΗΠΑ

Η ανέκδοτη φωτογραφία του Πήτερ Άγγελου. Του Καρπάθιου που διέπρεψε και εξακολουθεί να ξεχωρίζει στις ΗΠΑ

Πριν από λίγες ημέρες ο Καρπάθιος ομογενής Πήτερ Άγγελος γιόρτασε τα 92 γενέθλια του η εφημερίδα Baltimor Sun δημοσίευσε μια ανέκδοτη φωτογραφία από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ως δικηγόρος!

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1929 και κατάγεται από τις Μενετές Καρπάθου. Από το 1993 ο Πήτερ Άγγελος είναι ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Baltimore Orioles και δικηγόρος. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ανατολική Βαλτιμόρη όπου ο Πήτερ δούλευε κατά την εφηβεία του. Από μικρός διδάχθηκε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή. Προκειμένου να προστατευτεί, ο Πίτερ έμαθε μποξ στο Athimic Association της Βαλτιμόρης.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης με πτυχίο Νομικής. Άνοιξε το δικό του δικηγορικό γραφείο το 1961. Το 1980 το γραφείο του άρχισε να ασχολείται με αστικές υποθέσεις και σταμάτησε να ασχολείται με ποινικές.

Το δικηγορικό γραφείο του γνώρισε τεράστια επιτυχία το 1982, όταν εκπροσώπησε 8.500 ενάγοντες – τον μεγαλύτερο αριθμό ενάγων – ποτέ σε μια αγωγή αμιάντου και κέρδισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, κέρδισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο σε αυτήν την περίπτωση. Για τον Πίτερ Άγγελο ήταν επίσης εξαιρετικά επιτυχής η μήνυση στην Wyeth, τους κατασκευαστές του χάπι διατροφής fen-phen.

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν εκπροσώπησε την πολιτεία του Μέριλαντ σε μία μήνυση κατά της Philip Morris. Σήμερα μετρά γραφεία σε 10 πολιτείες.

Είναι ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εκλέχθηκε στο Συμβούλιο της Βαλτιμόρης το 1959. Το 1964 έβαλε υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Βαλτιμόρης. Ενώ συνέχισε να εμπλέκεται με τις πολιτικές υποθέσεις της πολιτείας του.

Ονομάστηκε “Marylander of the Year” από τη Baltimor Sun το 1988, με μια αναφορά που έγραφε: “Γεμάτος από επαγγελματικά επιτεύγματα και συνεισφορές στην πόλη και την περιοχή του, είναι ο «Marylander αυτής της δεκαετίας».

Στον Πήτερ Άγγελο απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής του Έλλις το 1996.

Επίσης  είναι πολύ γνωστός για τις φιλανθρωπικές δράσεις του, έχοντας συνεισφέρει εκατομμύρια σε πολιτικά και κοινοτικά ιδρύματα γύρω από το Μέριλαντ. Είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος δωρητής στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης έχοντας διαθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια στο σχολείο το 2008.  Ενώ το 2010, η Baltimore Sun ανέφερε ότι ο Άγγελος είχε  δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο.