«ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ»: Με επιτυχία η Γενική ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προγραμματισμού του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

«ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ»: Με επιτυχία η Γενική ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προγραμματισμού του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Εκκλησιαστική Αίθουσα Ολύμπου Καρπάθου η προβλεπόμενη από το καταστατικό Γενική Συνέλευση Προγραμματισμού (Γ.Σ.Π.) των Μελών του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

Με τη διαπίστωση της επιβεβλημένης απαρτίας ξεκίνησεαν οι εργασίες του σώματος. Προτάθηκε να εκλεγεί Πρόεδρος της Γ.Σ.Π. ο Ηλίας Βασ. Παπαηλίας και Γραμματέας η Ευγενία Αντ. Φουρτίνα. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα.

Τη Γ.Σ.Π. τίμησε με την παρουσία του και ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας, Επίσημος Χορηγός του Αθλητικού Συλλόγου «ΟΛΥΜΠΟΣ» Ολύμπου-∆ιαφανίου Καρπάθου & πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ολύμπου – Διαφανίου Βαλτιμόρης Η.Π.Α. «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιώργος Βασ. Πρωτόπαπας. Τα προς συζήτησιν θέματα, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, ήταν: α. Η ως τώρα πορεία του Συνδέσμου μας – Οι προοπτικές της δράσης του.

β. Προγραμματισμός δράσης του προσεχούς έτους (Οκτ. 2023- Οκτ. 2024).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση 1 λεπτού σιγής για τα Μέλη μας Γιάννη Γεωρ. Καρελλά και Νίκο Γεωρ. Φουρτίνα που έφυγαν από κοντά μας το προηγούμενο διάστημα.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης ανάφερε τα εξής:

1. Αναφορικά με τα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το πρόσφατο παρελθόν “δεν κλαίμε πάνω από χυμένο γάλα”. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας και έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε όσα δεν πήγαν καλά τη διετία της απελθούσας Διοίκησης. Εκείνο που θα επιδιώξουμε είναι η προώθηση όσων μας ενώνουν.

2. Σχετικά με την εξεύρεση χώρου στέγασης ενημερώθηκαν τα Μέλη για την κατάθεση προς τον Δήμο Καρπάθου και προς την Κοινότητα Ολύμπου έγγραφου αιτήματος παραχώρησης της χρήσης της αίθουσας της Πλατείας Ιωαν. Κ. Λύρα στο Διαφάνι ως έδρας του Συνδέσμου, όπου προβλέπεται να συστεγαστούμε με τον Αθλητικό μας Σύλλογο. Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η προσπάθεια προμήθειας, από ποικίλες κατευθύνσεις, εξοπλισμού γραφείων κ.λπ.

3. Για τη ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του Συνδέσμου αποφασίστηκε η πρόσληψη ως λογιστή του Συνδέσμου μας του συμπατριώτη μας Γιώργου Νικ. Μανιού, ο οποίος προσφέρθηκε ήδη να ασκήσει τα καθήκοντα του αμισθί. Ανάμεσα στα υπό ρύθμισιν θέματα είναι η έκδοση Α.Φ.Μ. του Συνδέσμου και η σύνταξη της προβλεπόμενης ετήσιας φορολογικής δήλωσης του.

4. Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης στη Γ.Σ. ότι ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μανώλη Ιωάν. Παραγιό για τις τελευταίες εξελίξεις στον Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. και ότι θα επιδιωχθεί η πολυμελής συμμετοχή μας στην Νέα Τουριστική Επιτροπή και η συνεπής Αντιπροσώπευση μας σε όσες Τουριστικές Εκθέσεις συμμετέχει ο Δήμος. Αποφασίστηκε επιπλέον να ζητηθεί να συμμετέχουν στην Νέα Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου, πέραν των δύο (2) Μελών του Δ.Σ., και οι Ηλίας Βασ. Παπαηλίας & Νίκος Μηνά Χατζηπαπάς ως εκπρόσωποι του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ.

5. Ακολούθως τα Μέλη της Γ.Σ. ενημερώθηκαν από τη Γραμματέα του Δ.Σ. Μαρία Ι. Χατζηπαπά για την προοπτική δημιουργίας ενημερωτικής ιστοσελίδας του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. Αποφασίστηκε η κατάθεση τριών προσφορών για το σκοπό αυτό.

6. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε επιπλέον να τυπωθούν με μέριμνα του Συνδέσμου ενημερωτικά τουριστικά φυλλάδια σε διάφορες ξένες γλώσσες για την περιοχή της Κοινότητας Ολύμπου, είτε εντελώς καινούργια είτε με αναπαραγωγή παλαιότερων εκδόσεων.

7. Καθόσον αφορά τη φροντίδα για την εικόνα των χωριών μας της κατά τη νέα τουριστική σεζόν, το Δ.Σ. ενημέρωσε τη Γ.Σ.Π. ότι θα επιδιωχθεί η γενική καθαριότητα και το άσπρισμα των δρόμων των χωριών πριν το ξεκίνημα της νέας τουριστικής χρονιάς σε συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή.

8. Ειδικότερα για το Διαφάνι αποφασίστηκε επιπλέον να δημιουργηθούν σε συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την πρυμνοδέτηση των τοπικών ημερόπλοιων στο μώλο του Διαφανιού, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ευχερούς πρόσδεσης των διερχόμενων θαλαμηγών.

9. Σχετικά με την περαιτέρω δικτύωση του Συνδέσμου αποφασίστηκε η ένταξη του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. στο Δευτεροβάθμιο Επαγγελματικό Σχήμα της Δωδεκανήσου και η ανάπτυξη των σχέσεων μας με τα άλλα οκτώ (8) αντίστοιχα επαγγελματικά σωματεία της Καρπάθου. Για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί κοινή σύσκεψη των Τουριστικών φορέων του νησιού με τη νέα χρονιά.

10. Θα επιδιωχθεί επίσης ο καθορισμός συνάντησης των Μελών του Δ.Σ. του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. με τους Τουριστικούς Πράκτορες της Καρπάθου για να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

11. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια εγγραφής ως Μελών και των εναπομενόντων Τουριστικών Επιχειρηματιών του τόπου.

12. Αναφορικά με τη διευθέτηση της εύρυθμης Διοικητικής Λειτουργίας του Σωματείου αποφασίστηκε από τη Γ.Σ.Π. η αποδοχή: α.της καθιέρωσης βιβλίων Περιουσιολογίου και Παραδόσεως-Παραλαβής Διοικητικών Συμβουλίων. β. της καθιέρωσης Επίσημου Καταλόγου τηλεφώνων και ηλεκτρονικών διευθύνσεων Αρχών, Συλλόγων και προσώπων και γ. η ρύθμιση θεμάτων Βιβλίου Μητρώου Μελών, με τη διαγραφή των αείμνηστων Νίκου Γ. Φουρτίνα λόγω παύσης εργασιών της επιχείρησης του και του Γιάννη Γ. Καρελλά λόγω θανάτου.

Στο σημείο αυτό και με τη προσδοκία της πρακτικής εφαρμογής όσων αποφασίστηκαν ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Π. κήρυξε τη λήξη των εργασιών του σώματος.

Δελτίο τύπου

30.10.1023

Καρπαθιακα Νέα