Πλακιωτάκης: Η Τουρκία δεν δέχτηκε πλοίο με δική της σημαία που μεταφέρει 400 μετανάστες

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία δεν δέχτηκε πλοίο με δική της σημαία που μεταφέρει 400 μετανάστες

Για το θέμα των 400 περίπου μεταναστών που επιβαίνουν σε πλοίο με τουρκική σημαία προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον ίδιο στο υπουργείο για το εν λόγω ζήτημα.

«H Τουρκία για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ. Δεν δέχτηκε την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι, προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Η Ελλάδα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι σέβεται απόλυτα το διεθνές δίκαιο και ότι η προστασία των θαλασσίων συνόρων συνδυάζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανοιχτά της Καρπάθου, συνοδεία πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και μιας ακταιωρού, με όλους τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους. Φαίνεται ωστόσο πως οι Τοπικές Αρχές των νησιών του Αιγαίου δεν είναι διατεθειμένοι να υποδεχτούν το πλοίο, έστω και προσωρινά, στο ενδεχόμενο να αναζητηθεί λιμάνι για το φορτηγό πλοίο.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr