Η Πλουσία Βασιλαρά στους "Forty Under 40"! Τον θεσμό από το Greek America Foundation

Η Πλουσία Βασιλαρά στους "Forty Under 40"! Τον θεσμό από το Greek America Foundation

To Greek America Foundation, ίδρυμα που ξεκίνησε ο Gregory C. Pappas, ανακοίνωσε τα τιμητικά βραβεία για 40 Ελληνοαμερικανούς κάτω των 40  (Forty Under 40: Class of 2022) ανάμεσα τους και η Καρπαθιά Πλουσία Βασιλαρά.

Τα βραβεία Forty Under 40 είναι η κορυφαία αναγνώριση για τους Βορειοαμερικανούς ελληνικής καταγωγής, 40 ετών και κάτω, γιορτάζοντας τα κορυφαία νεαρά ταλέντα της κοινότητας στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, τις επιστήμες και άλλους τομείς.

Τα βραβεία αναγνωρίζουν όσους έχουν διαπρέψει στις επαγγελματικές τους προσπάθειες ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύουν φροντίδα και ενδιαφέρον για τον κόσμο γύρω τους μέσα από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Η Πλούσια Βασιλαράς έγραψε στη σελίδα της στο Facebook:

“Οι γονείς μου μετανάστευσαν από το χωριό Σπόα της Καρπάθου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το αφιερώνω σε αυτούς, που με έμαθαν να ανεβαίνω στα βουνά για να βλέπω τον κόσμο, όχι για να με δει ο κόσμος. Πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα με βοήθησαν στο ταξίδι μου”.

Η Δρ. Πλουσία Βασιλαρά γεννήθηκε στην Κάρπαθο, έχει καταγωγή από το χωριό Σπόα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 15 ετών. Παρά την έλλειψη αγγλικών, έλαβε υποτροφίες κύρους και ήταν απόφοιτος Summa Cum Laude/Honors από το Πανεπιστήμιο Baldwin-Wallace όπου έλαβε Διπλό Πτυχίο Χημείας και Φυσικής και δευτερεύον στα Μαθηματικά.

Ως φοιτήτρια, η Plousia εργάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Glenn της NASA, όπου δημοσιεύτηκε η δουλειά της και έλαβε το βραβείο Καλύτερης Φοιτητής της Χρονιάς. το υψηλότερο βραβείο που απονέμεται σε ασκούμενους. Συνέχισε με διδακτορικό στην Ανόργανη Χημεία/Επιστήμη Υλικών στο Case Western Reserve University (CWRU).

Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού φοιτητή της Δρ. Βασιλάρα, της χορηγήθηκε διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το έργο της που αναπτύσσει εναλλακτικές μεθοδολογίες σύνθεσης για ανόργανα υλικά. Έβαλε πρώτους από τους 1.200 φοιτητές για το ερευνητικό της έργο και έλαβε πολλές διακρίσεις για την αφοσίωσή της στην επιστήμη και τη μηχανική. Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της στο CWRU, η Plousia έλαβε το βραβείο Dean’s Excellence in Teaching από το Πανεπιστήμιο! Το υψηλότερο βραβείο που απονέμεται σε εκπαιδευτές.

Η Δρ. Βασιλάρας ξεκίνησε την καριέρα της στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) στο Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών.

Το βιογραφικό της μπορεί να υπερηφανεύεται για δημοσιεύσεις και πολλαπλές εθνικές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της απασχόλησής της. Διορίστηκε ως επιστημονική συνεργάτης του MIT, κατά την αποχώρησή της. Αυτή τη στιγμή είναι ανώτερη ηγέτιδα ηλεκτροχημείας στη BASF, τη μεγαλύτερη χημική εταιρεία παγκοσμίως, όπου είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση έργων και τις ηγετικές ομάδες σε υλικά μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και εφαρμογές πελατών.

Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Ελληνικού Σχολικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στο Κλίβελαντ μέχρι το 2021. Ήταν η βασική ομιλήτρια για το Πρόγραμμα της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων του Κλίβελαντ, ένα διάσημο γεύμα που δίνει έμφαση στο έργο γύρω από τον Ελληνισμό, την εκπαίδευση και τη φιλανθρωπία, το οποίο ενσαρκώνει η Πλούσια.

Η Plousia εμπνέει άλλους επιστήμονες ωθώντας τους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.