Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τον Δήμαρχο Καρπάθου να παρέμβει άμεσα, να συνεργαστεί και να ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τον Δήμαρχο Καρπάθου να παρέμβει άμεσα, να συνεργαστεί και να ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων

Αθήνα, 15 Μαΐου 2023

Αριθμ. Πρωτ.: 193

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη γνωστή, πλέον, τακτική απαξίωσης και υποβάθμισης των ΔημοτικώνΥπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές, εφαρμόζει πιστά η Δημοτική Αρχήστο νησί της Καρπάθου! Ακολουθεί σταθερά τον «δρόμο» της διάλυσης τωνΔημοτικών Υπηρεσιών με μοναδικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.

Όπως καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων

Δήμου Καρπάθου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, παρεμβάσεις καιαγωνιώδης προσπάθειες τους, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, να προτείνουνκαι να προωθήσουν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων, την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και γενικότερα την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η Δημοτική Αρχή τους αγνοεί παντελώς!

Είναι γνωστή πλέον η βούληση τόσο της απερχόμενης κυβέρνησης, της Κ.Ε.Δ.Ε. και της πλειοψηφίας των Δημοτικών Αρχών στη χώρα ότι, δεν επιθυμούν την ενίσχυση, αναβάθμιση και οργάνωση των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Στόχος τους, η έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίησή τους είτε με απευθείας ξεπούλημα στα ιδιωτικά συμφέροντα είτε μέσω των Ανώνυμων δήθεν «Αναπτυξιακών Εταιρειών» που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Στα ίδια «μονοπάτια» φαίνεται να βαδίζει και η Δημοτική Αρχή Καρπάθου!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταγγέλλει την απαράδεκτη, απαξιωτική και υποτιμητική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής στο νησί της Καρπάθου, απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων του Δήμου.

Καλεί τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Γιάννη Νισύριο, να παρέμβει άμεσα, να συνεργαστεί και να ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων που πηγάζουν αποκλειστικά από την δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν, από το πραγματικά προβλήματα που παρουσιάζονται αλλά και από την αγωνία για ένα Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών για την απρόσκοπτη, ομαλή και καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

24.5.2023

Καρπαθιακα Νέα