Ποιος δεν επιθυμεί να ανοίξει το νηπιαγωγείο στο Όθος της Καρπάθου;

Ποιος δεν επιθυμεί να ανοίξει το νηπιαγωγείο στο Όθος της Καρπάθου;

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων φαίνεται ότι πληρούν τα κριτήρια επανέναρξης της λειτουργίας τους, το Δημοτικού σχολείου Ολύμπου και το Νηπιαγωγείο ‘Οθους. 

Μάλιστα για το νηπιαγωγείο του Όθους, ήδη υπάρχουν 5 παιδιά τα οποία ζουν στο Όθος και περιμένουν το άνοιγμα του σχολείου. Μάλιστα όπως λένε οι γονείς των παιδιών, υπάρχει και νηπιαγωγός που είναι αποσπασμένη στο νηπιαγωγείο του Απερίου.

Το κτήριο, αν και είναι σε αναστολή για μια 8ετια, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το μόνο που χρειάζεται, σύμφωνα με Οθείτες, είναι ένα φρεσκάρισμα και μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Μάλιστα το νηπιαγωγείο του Όθους θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τη Βωλάδα και τις Πυλές.

Ωστόσο αν και έχει γίνει σχετική  αίτηση της επιτροπής παιδείας (αριθ. πρωτ. 2332/10-03-2023) προς τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισύριο, για να συσταθεί επιτροπή καταλληλόλητας σχολικών κτηρίων, δεν προέκυψε καμία απόφαση του, παρά τις προσπάθειες της επιτροπής!

“Υπάρχει λόγος για αυτή την καθυστέρηση;” μας ρωτούν γονείς  που ψάχνουν την αιτία της κωλυσιεργίας. “Υπάρχει κάποιος-οι που δεν επιθυμούν να ανοίξει το σχολείο στο Όθος; και για ποιο λόγο;” 

27.6.2023

Καρπαθιακά Νέα