Μάγεψε την Κάσο ο βιρτουόζος της βιόλας Μιχάλης Καταχανάς!

Μάγεψε την Κάσο ο βιρτουόζος της βιόλας Μιχάλης Καταχανάς!

Ο Μιχάλης Καταχανάς, ένας πολυπράγμων συνθέτης και μουσικός που μαγεύτηκε από τη βιόλα, τιμώντας και φέτος τα σεμινάρια του Θερινού Μαρξιστικού Σχολείου που διεξάγονται αυτές τις μερες στην Η.Ν.Κάσο με τη πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας Peter Bratsis κατάφερε το βράδυ της Κυριακής να μαγέψει όλους όσους βρεθήκαμε στην Δημοτική βιβλιοθήκη <<Ν.Γ.ΜΑΥΡΗΣ>> για να τον ακούσουμε.
Ο ήχος σε αυτό το έγχορδο της λόγιας «δυτικής» μουσικής είναι αναγνωρίσιμος. Ο Μιχαλης έχει το χάρισμα να κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα στα διάφορα μουσικά είδη ενώ χρησιμοποιεί τη βιόλα με πιο σύγχρονη και αυτοσχεδιαστικά ελεύθερη διάθεση.
Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πάνω στον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό (New England Conservatory), και έχει εκδώσει ένα προσωπικό δίσκο με πρωτότυπες συνθέσεις στις οποίες συνδυάζει τη σύγχρονη Τζαζ με το ρεμπέτικο. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συναυλίες και συμμετοχές τόσο στην δισκογραφία της χώρας μας όσο και στη διεθνή.
Η παρουσία του στις μουσικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού που μόλις ξεκίνησαν είναι τιμή για το νησί μας!
ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ
Φωτο: Μανώλης Ερωτόκριτος

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και βιολί

27.6.2023

Καρπαθιακά Νέα