Πολυχρόνης Ηλιάδης, ο Καρπάθιος γιατρός που γράφει ιστορία στην Αυστραλία!

Πολυχρόνης Ηλιάδης, ο Καρπάθιος γιατρός που γράφει ιστορία στην Αυστραλία!

Η Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, είναι μια σημαντική ημέρα για τα κλασσικά γράμματα και την Αρχαία Ελληνική ιστορία στην Αυστραλία. Είναι η Ημέρα των Δωρητών και των Ευεργετών για το Πανεπιστήμιο του  Queensland.

Οι ιδρυτές και τα μέλη των φίλων της αρχαιότητας έχουν δημιουργήσει μια σημαντική κληρονομιά υποστήριξης για τη μελέτη της Κλασικής και Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του  Queensland, που διατηρείται μέσω ενός εθελοντικού προγράμματος διαχείρισης και προώθησης των στόχων του πανεπιστημίου, όπως η χρηματοδότηση της ακαδημαϊκής θέσης, η υποστήριξη του Μουσείου καθώς και η δημιουργία προγραμμάτων για τους φοιτητές.

Η έδρα κλασικών και αρχαίας ιστορίας έχει το όνομα του Καρπάθιου γιατρού Πολυχρόνη Ηλιάδη (Paul Eliadis), δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της σημαντικής δωρεάς από τον κ. Ηλιάδη (σημερινός Πρόεδρος των Φίλων της Αρχαιότητας). Αυτή η έδρα, η τρίτη στο είδος της σε ολόκληρη την Αυστραλία, έχει διασφαλίσει ότι ο πολιτισμός και οι γλώσσες της αρχαίας Ελλάδας και της αρχαίας Ρώμης θα διδάσκονται σταθερά στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ.

Πρόκειται για μια ποικιλόμορφη και ισχυρή κοινότητα ευεργετών, που καλύπτει 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το 2007, η Γερουσία του Πανεπιστημίου ενέκρινε την ονομασία του Μουσείου Αρχαιοτήτων R D Milns, καθώς και την ίδρυση ενός διαρκούς ταμείου σε αναγνώριση της συνεισφοράς στα Κλασικά γράμματα και την Αρχαία Ιστορία από τον Καθηγητή Robert (Bob) Milns Η ΑΜ, ο οποίος είχε τη θέση Κλασικών γραμμάτων και Αρχαίας Ιστορίας από το 1970-2003.