Πως έγινε η επιλογή Γεραπετρίτη για το υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Πως έγινε η επιλογή Γεραπετρίτη για το υπ. Υποδομών και Μεταφορών

-Η παραίτηση του τέως υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, δεν αιφνιδίασε τον πρόεδρο Μητσοτάκη, αφού κατά την κοινή παρουσία τους, σε Τέμπη και Λάρισα, ο τελευταίος είχε καταλάβει ότι ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του, είχε αποφασίσει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Όταν έγινε και επισήμως γνωστή η απόφαση της παραίτησης Καραμανλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικοινώνησε μαζί του, ο πρωθυπουργός, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για την πολιτική γενναιότητα που επέδειξε. Η αποδοχή της παραιτήσεως του υπουργού Υποδομών, ήταν μια τυπική διαδικασία. Από κει και πέρα, ο πρόεδρος Κυριάκος, φώναξε στο γραφείο του, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και του ανακοίνωσε ότι θα είναι ο νέος υπουργός Υποδομών.

Βαρύνοντα ρόλο στην «επιστράτευση» του καθηγητή, φαίνεται ότι έπαιξε η ικανότητα που έχει επιδείξει στην αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων. Και επειδή στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο είναι η ταχύτητα, παράλληλα με το άπλετο φως στην όλη ιστορία, κρίθηκε ότι καταλληλότερος γι’ αυτή την ομολογουμένως δύσκολη αποστολή είναι ο υπουργός Γεραπετρίτης.

2.3.2023

πηγή powergame.gr