Έκοψε Βασιλόπιττα ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - Η ομιλία του Προέδρου Κοσμά Γιαλλουράκη

Έκοψε Βασιλόπιττα ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - Η ομιλία του Προέδρου Κοσμά Γιαλλουράκη

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου μας για το 2022 και πρώτη με το νέο Δ.Σ. στα ηνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη και παίκτες της ανδρικής ομάδας, της ακαδημίας ποδοσφαίρου και στίβου, καθώς και τα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου με τους γονείς τους.

Ο Α.Σ. Καρπάθου “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντας θάρρος στη διοίκηση να προχωρήσει μπροστά στην πραγματοποίηση των στόχων που έθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κοσμάς Γιαλλουράκης.

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης, ANEK και Blue Star Ferries οι οποίοι προσέφεραν τα μεγάλα δώρα της βασιλόπιτας μας: δύο εισιτήρια με επιστροφή και καμπίνα έκαστος.

Αναλυτικά η ομιλία του πρόεδρου του Δ.Σ.:

Πανοσιολογιότατε πατήρ Αμβρόσιε, κυρία Έπαρχε, κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε εντεταλμένε σύμβουλε, κυρία Πρόεδρο του ΚΟΠΑΠ, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην πρόεδροι και πρώην μέλη των ΔΣ του Ποσειδώνα, πρόεδροι και μέλη των αθλητικών συλλόγων της Καρπάθου, φίλοι και μέλη της οικογένειας του ΑΣ Καρπάθου Ποσειδων, αγαπητοί γονείς, σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας, στην ετήσια κοπή της πίτας του συλλόγου μας, την πρώτη της νέας μας διοίκησης. Το να σας βλέπουμε σήμερα εδώ, μας δίνει κουράγιο στο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει. Να τιμήσουμε το όνομα και την ιστορία του Ποσειδώνα, να κρατήσουμε την Κάρπαθο ψηλά στα Δωδεκάνησα, να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε τους νέους του νησιού, αλλά και να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας.

Η διαχείριση και η οργάνωση του συλλόγου είναι δύσκολη και απαιτητική, όπως γνωρίζουν και οι παλαιότεροι. Και για να λειτουργήσει, δεν φθάνουν τα επτά μέλη του ΔΣ.

Εκτός λοιπόν από εμάς τους επτά, υπάρχει υπεύθυνος επικοινωνίας, που διαχειρίζεται τα social media με πάνω από 10 χιλιάδες ακόλουθους και την σελίδα μας, σελίδα που δεν έχουν ούτε τα μεγάλα σωματεία, με μεταξύ άλλων livestream αγώνων και πλήρες ιστορικό του Συλλόγου. Στην ανδρική ομάδα, υπάρχει προπονητής, δύο γενικοί αρχηγοί και φροντιστής, ενώ στην ακαδημία δύο στελέχη, γραμματεία και 6 προπονητές.

Πάνω από 20 άτομα δηλαδή, αφιερώνουν καθημερινά, χρόνο και κόπο για τον οργανισμό Ποσειδώνας Καρπάθου. Θέλουμε όμως στήριξη και βοήθεια και είμαστε ανοικτοί σε ανθρώπους με όρεξη και νέες ιδέες, που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στον Σύλλογο, σας θέλουμε κοντά μας!

Η ανδρική ομάδα συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 7η χρονιά στα μεγάλα σαλόνια του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, διαπράττοντας λαμπρή πορεία, με αποκορύφωμα την μεγάλη νίκη με τον Ιαλυσό. Αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή μας Γιάννη Καραμηνά και των παικτών μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον προπονητή και τους αθλητές μας, που πολεμάνε κυριολεκτικά με τα κύματα.

Χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Φέτος, ολοκληρώσαμε την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση και ασφαλίσαμε με ιδιωτική εταιρεία, για πρώτη φορά όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Στόχος μας είναι η ομάδα να συνεχίσει να είναι παράδειγμα σε όλα τα Δωδεκάνησα, κάτι που φαίνεται από την αναγνώριση και τον σεβασμό που δέχεται, όπου και αν αγωνίζεται.

Το σημαντικό κομμάτι του συλλόγου είναι η ακαδημία μας, που αριθμεί περίπου 100 παιδιά. Ειδικά φέτος έχουμε ενεργή συμμετοχή στην ανδρική ομάδα, 8 παικτών του Εφηβικού τμήματος. Συνεχίζουμε στο πρόγραμμα ακαδημιών ΟΠΑΠ και προχωράμε με τον ίδιο ζήλο και νέες ιδέες, ώστε μέσα από ενημέρωση, σεμινάρια και επικοινωνία με μεγαλύτερα κλαμπ, να έχουμε στο μέλλον μία ακαδημία που θα λειτουργεί στα πρότυπα επαγγελματικών συλλόγων.

Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε, που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας, να ξέρετε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την ανάπτυξη τους, εντός και εκτός γηπέδου.

Όσον αφορά το γήπεδο μας, με τεράστια προσπάθεια των προηγούμενων διοικήσεων κατάφεραν και το πρασίνισαν. Ενώ πέτυχαν να έχουμε και φωτισμό, που πραγματικά έχει αλλάξει όλη την λειτουργία του Συλλόγου.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις προηγούμενες διοικήσεις, που προσφέραν τα μέγιστα και ευελπιστούμε κι εμείς να καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι και ίσως να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Στο κομμάτι των εγκαταστάσεων λοιπόν, προχωρήσαμε στην αγορά νέας λειτουργικής καντίνας, ιδιοκτησίας μας, τοποθετήσαμε φίλτρο νερού στα αποδυτήρια, βάλαμε Ίντερνετ, ενώ με την βοήθεια του δήμου και φίλων της ομάδας, προχωρήσαμε στον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου.

Πριν το Πάσχα, αναμένουμε σε 3D (τρισδιάστατη) απεικόνιση, το πως ονειρευόμαστε τα αποδυτήρια μας και θα το θέσουμε ως στόχο, ώστε με την βοήθειά σας να τα ολοκληρώσουμε σύντομα. Αυτά όμως δεν φθάνουν…

Περιμένουμε την ολοκλήρωση του έργου για τα όμβρια ύδατα, την περίφραξη και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και των εξεδρών.

Η Κάρπαθος έχει μία ποδοσφαιρική ομάδα που την εκπροσωπεί εδώ και 40 χρόνια. Μας λυπεί το να πηγαίνουμε σε χωριά της Ρόδου και να βλέπουμε γήπεδα με καθίσματα, σκέπαστρα, τουαλέτες, σύγχρονα αποδυτήρια, γραφεία και γυμναστήριο, κι εμείς ένα ολόκληρο νησί να μην έχουμε τίποτα απ’όλα αυτά. Θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί δεν τα καλύπτετε οικονομικά εσείς;

Φθάνουμε λοιπόν στο κομμάτι της διαχείρισης και γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα η βιωσιμότητα του Ποσειδώνα.

Παρότι κάνουμε συνεχώς προσπάθειες για να τα ελαττώσουμε, ο Ποσειδώνας για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται αφιλοκερδώς, έχει τεράστια έξοδα.

Μία τυπική χρονιά με 12 ταξίδια 16-18 ατόμων, είναι κόστος άνω των 25-30 χιλιάδων ευρώ. Αν υπολογίσουμε έξοδα ιματισμού, υλικού, ιατρικά κλπ συν την ακαδημία, τότε μιλάμε για αρκετά άνω των 50 χιλιάδων ευρώ μπάτζετ.

Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους εσάς που μας στηρίζετε και έχουμε την οικονομική δυνατότητα να προχωράμε και να κάνουμε πράγματα. Η δύναμη του Ποσειδώνα, είναι τα μέλη του! Χωρίς την επιχορήγηση από τον Δήμο πέρυσι, θα ήταν πολύ δύσκολη η επιβίωση του συλλόγου. Είναι λοιπόν σημαντικό, αυτή η βοήθεια να συνεχιστεί και φέτος. Προχωράμε και πάλι στο μητρώο της ΓΓΑ, ως αναγνωρισμένο σωματείο ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Από φέτος, ανακοινώνουμε με χαρά και περηφάνια, ότι μετά από πολλές επικοινωνίες και προσπάθεια, ο σύλλογος μας θα καταθέσει άμεσα επίσημο φάκελο για την αναγνώριση από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ ως μέλος του ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ιδρύοντας το νέο τμήμα στίβου του συλλόγου με τους 20 πρώτους αθλητές.

Παράλληλα, με την επικείμενη αλλαγή του καταστατικού μας, η οποία καταστατική ΓΣ θα πραγματοποιηθεί πριν το καλοκαίρι, θα προστεθεί και τμήμα ιστιοπλοΐας, σύμφωνα και με το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε λίγο ακόμα για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς και ετοιμάζουμε πολλές δράσεις. Σας περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στην χοροεσπερίδα μας, με τον Μανώλη Κονταρό και την ορχήστρα του. Την λαμπροβδομάδα, η ακαδημία μας θα διοργανώσει ημερίδα με καταξιωμένους προπονητές, πληροφορίες του οποίου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τέλος Μαΐου με αρχές Ιούνη, θα διοργανωθεί αγώνας δρόμου με την Περιφέρεια και την τοπική κοινότητα Καρπάθου, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ΓΝ Καρπάθου.

Επίσης, έχουμε αποστείλει αίτημα με τους παλαίμαχους του Ποσειδώνα, ώστε το καλοκαίρι να γίνει στο γήπεδο μας φιλικό με μεγάλο όνομα έκπληξη. Ακόμη, το ετήσιο Ποσειδώνιο Summer Camp και τέλος, το Ποσειδώνιο Κύπελλο, ο θεσμός των 70 χρόνων επιστρέφει ξανά.

Το όνομα του Αθλητικού Συλλόγου Καρπάθου Ποσειδών μεγάλωσε και θέλουμε να μεγαλώσει περισσότερο.

Από όλους εμάς στην οικογένεια του Ποσειδώνα, σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε, είναι σημαντικό για εμάς να σας νιώθουμε κοντά και να μας δίνετε δύναμη!

Μια ομάδα, ένα νησί, όλοι μαζί!

Δελτιο τυπου