Σύντομα σε λειτουργία το "Πράσινο Περίπτερο" στα Πηγάδια Καρπάθου

Σύντομα σε λειτουργία το "Πράσινο Περίπτερο" στα Πηγάδια Καρπάθου

Στην τελική φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός για την λειτουργία ενός πρότυπου τουριστικού περιπτέρου στα Πηγάδια με την ονομασία “Πράσινο Περίπτερο”.  Η ιδέα δεν είναι καινούρια από το καλοκαίρι του 2018  ο Δήμος Καρπάθου, είχε εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, μια ιδέα του πρώην Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μιχάλη Λυτού.

Ο Δήμος τότε είχε αποφασίσει την αξιοποίηση του ακινήτου δημοτικής ιδιοκτησίας στη θέση «Βρουλίδια». Μερικά από τα χαρακτηριστικά του ήταν το  αυτόνομο φωτοβολταικό λουλούδι , το video wall και το ελεύθερο wi fi, μέσα στο πρώτο πακέτο ήταν ακόμη και οι μισθοδοσίες των εργαζόμενων που θα δούλευαν εκεί για δυο χρόνια.

Μάλιστα τότε το έργο, προϋπολογισμού ύψους 170.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας,  θεωρήθηκε ιδανικός χώρος για τη συνύπαρξη τόσο του πράσινου περιπτέρου, όσο και του τουριστικού γραφείου, κυρίως λόγω της τοποθεσίας του, του μεγέθους του, της καταλληλόλητας σύμφωνα με τη σχετική μελέτη ανακατασκευής, αλλά και ότι το ακίνητο αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Καρπάθου.

Παράλληλα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα αναδειχθεί και θα αξιοποιηθεί ένα από τα λίγα αξιόλογα κτήρια τα οποία διασώζονται από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ τα ανταποδοτικά οφέλη θα είναι πολλαπλάσια για το νησί, καθώς είναι ένα πρωτοποριακό περίπτερο, το οποίο θα συμβάλει στην παγκόσμια προβολή της Καρπάθου.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 μιλώντας στην HuffPost, ο δήμαρχος της Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος, μεταξύ άλλων ανέφερε και το θέμα της λειτουργίας του λεγόμενου «Πράσινου Περίπτερου», για δράσεις των παιδιών, ενώ ανέφερε ότι όλος ο δήμος θα παρέχει δωρεάν wi-fi.