Η ΜΗ συμπερίληψη της Μήλου στη νέα σύμβαση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ στη Βουλή, από τον Βουλευτή Γιάννη Βρούτση

Η ΜΗ συμπερίληψη της Μήλου στη νέα σύμβαση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ στη Βουλή, από τον Βουλευτή  Γιάννη Βρούτση

 

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη συμπερίληψη της νήσου Μήλου στη νέα σύμβαση της ανάθεσης για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής

α. ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ –ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή,

β. ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ –ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή και γ. ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ –ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική κοινή επιστολή (α.π. 2/30.10.2022) των Προέδρων των Επαγγελματικών Σωματείων της Μήλου (Ιδιοκτητών & Εκμεταλλευτών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μήλου, Ξενοδόχων Μήλου, Πλοιοκτητών Τουριστικών Σκαφών Μήλου, Σωματείο Επαγγελματιών & βιοτεχνών Δήμου Μήλου), με την οποία αναδεικνύονται τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από τη μη συμπερίληψη της νήσου Μήλου στη σύμβαση της ανάθεσης εξυπηρέτησης της ανωτέρω δρομολογιακής γραμμής.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Σωματείων της Μήλου επισημαίνουν εύλογα ότι η Μήλος αποκόπτεται από την ανωτέρω γραμμή, μετά από 30 χρόνια αδιάλειπτης εξυπηρέτησης, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές οικονομικές συνέπειες στην κοινωνία της Μήλου. Συνέπειες, που σχετίζονται με το δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης των κατοίκων της Μήλου, την απουσία ενός πλοίου πολύτιμου και δρομολογίων που είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη τροφοδοσία του νησιού χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά και για την εξυπηρέτηση των φορτηγών της γραμμής από τον Πειραιά, την Κρήτη, αλλά και μεταξύ των άλλων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τον Υπουργό να παρέμβει και να αντιμετωπίσει αυτό το ευαίσθητο θέμα για τη Μήλο και τις Δυτικές Κυκλάδες, αποκαθιστώντας ξανά την απαραίτητη και αναγκαία ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Μπορείτε να διαβάσετε και το έγγραφο-επιστολή των Επαγγελματιών Σωματείων Μήλου: