Τα Πηγάδια και πέντε χωριά της Καρπάθου κι ο Πανηγυρικός του Υπ. Επικρατείας στο πρόγραμμα της ΠτΔ

Τα Πηγάδια και πέντε χωριά της Καρπάθου κι ο Πανηγυρικός του Υπ. Επικρατείας στο πρόγραμμα της ΠτΔ

του Μανώλη Δημελλά

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί η ΠτΔ κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στην Κάρπαθο το προσεχές Σαββατοκύριακο όπως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 προσκεκλημένη από τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Νισύριο,  εν όψει των 76ων Επετιακών Εορτασμών από τον Ξεσηκωμό και τα Ελευθέρια του νησιού.

Ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν εκτός από την πρωτεύουσα Πηγάδια να επισκέπτεται πέντε χωριά. Την Όλυμπο, το Μεσοχώρι, το Απέρι, την Αρκάσα και το γραφικό της λιμανάκι, το Φοινίκι, καθώς βέβαια και τις Μενετές, αφού έχουν και την πρωτοκαθεδρία στους Εορτασμούς, εκεί άλλωστε  θα βρεθεί και θα περάσει όλη τη Δευτέρα.

Από το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα ξεχωρίσαμε τις επισκέψεις στο Μεσοχώρι, τον εκκλησιασμό στο Απέρι κι ας σημειώσουμε ότι όλο το εκκλησιαστικό βάρος πέφτει στον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μαναρουλά. Επίσης την στο ξενάγηση στο Αρχαιολογικό μουσείο από την Έπαρχο Καρπάθου και Ηρ. Νήσου Κάσου κας Καλλιόπη Νικολαΐδου και τέλος την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη! Βέβαια δεν μας προκαλεί εντύπωση αφού ο κος Γεραπετρίτης  κατάγεται από τις Μενετές και έχει πολύ καλή γνώση των Επαναστατικών ημερών και γεγονότων του Οκτώβρη 1944. Σημειώστε ότι ο πατέρας του Υπουργού, ο αείμνηστος Βάσος Γεραπετρίτης, ήταν ένας από τους οπλοφόρους Μενετιάτες Επαναστάτες.

Θα ήταν εξαιρετικά σπουδαίο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έκανε ένα πέρασμα από όλα τα χωριά της Καρπάθου, όλα είναι μοναδικά, το καθένα με τις δικές του χάρες και τους δικούς του ήρωες! Έστω κι έτσι είναι πολύ σπουδαίο για τον τόπο να δέχεται τον πρώτο πολίτη της Ελλάδας. Η κα Σακελλαροπούλου με την ευαισθησία που την διακρίνει εύκολα θα ξεχωρίσει την μοναδικότητα και προπαντός την αυθεντικότητα της Καρπάθου.